Ένα πρόγραμμα γνωστό και ως iSpy, επιτρέπει σε διάφορους αδιάκριτους «αδιάκριτους» παρατηρητές να καταφέρουν να «διαβάσουν» το τι γράφει κάποιος σε μία οθόνη αφής, κάτι που ως είδηση δεν αποτελεί και κάποιο ιδιαίτερο νέο, μιας και έχουν υπάρξει κατά καιρούς και άλλες παρόμοια.

Ωστόσο, αυτό που κάνει την εφαρμογή πιο «τρομαχτική» είναι ότι είναι αρκετά εξελιγμένο και έχει κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες. Το μόνο που έχει κάποιος να κάνει είναι να στρέψει την κάμερα του κινητού του προς κάποιου άλλου την οθόνη και το iSpy θα καταγράψει αυτόματα το οτιδήποτε αυτός δακτυλογραφεί, σταθεροποιώντας το βίντεο και αναγνωρίζοντας τις λέξεις.

Όταν χρησιμοποιηθεί με την απλή κάμερα ενός smartphone, τότε είναι ικανό να «αφουγκραστεί» οθόνες που βρίσκονται μέχρι και τρία μέτρα μακριά, ωστόσο σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί κάποιος πιο ισχυρός φακός το πρόγραμμα είναι ικανό να κλέψει κωδικούς ή οτιδήποτε άλλο φανταστεί ο χρήστης του, μέχρι και από 60 μέτρα μακριά.

Το κατασκοπευτικό πρόγραμμα είναι ικανό να αναγνωρίσει οποιεσδήποτε λέξεις δακτυλογραφηθούν και σύμφωνα με τους προγραμματιστές του, η αναγνώριση γραμμάτων γίνεται με αξιοπιστία μεγαλύτερη του 90%. Παράλληλα αξιοποιεί και τις ανακλάσεις γυαλιών ή παραθύρων, από απόσταση μέχρι και 12 μέτρων. Οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιείτε μερικά από τα ειδικά αυτοκόλλητα που κυκλοφορούν ή να απενεργοποιήσετε την λειτουργία μεγέθυνσης.

Πηγή: proho.gr