«Το κανάλι δεν είναι διαθέσιμο προσωρινά» ήταν το μήνυμα που εμφανιζόταν σε όποιον προσπαθούσε χθες να δει κάποιο βίντεο από την παιδική σειρά Sesame Street στο YouTube.

Το κανάλι του Sesame Street δέχτηκε επίθεση από χάκερ, οι οποίοι αντικατέστησαν το περιεχόμενό του με πορνογραφικό υλικό. Δίπλα στο πορνογραφικό υλικό οι χάκερ είχαν αφήσει το μήνυμα «Σε ποιον δεν αρέσει η παιδική πορνογραφία;».

Εκπρόσωποι του YouTube αρνήθηκαν να σχολιάσουν το περιστατικό, αλλά αρκέστηκαν να πουν ότι η απομάκρυνση του υλικού έγινε σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές χρήσης, οι οποίες απαγορεύουν πορνογραφικό υλικό.

Οι χάκερ, αλλοίωσαν και το προφίλ του καναλιού, προσθέτοντας το όνομα MrEdxwx για το όνομα χρήστη, ενώ η σελίδα περιλάμβανε και το ακόλουθο μήνυμα: «Ποιος δεν αγαπά το πορνό; Ακριβώς, όλοι το αγαπούν!Οι MREDXWX και MRSUICIDER91, είμαστε εδώ για να σας φέρουμε πολύ και ενδιαφέρον υλικό! Σας παρακαλώ μην αφήσετε να πάρουν τον λογαριασμό πίσω :(. Αφήστε εμένα και τον MRSUICIDER91 να τον έχουμε και θα κάνουμε όλη την Αμερική χαρούμενη!».

Ο χρήστης του YouTube με το όνομα MrEdxwx αρνήθηκε κάθε ανάμειξη με την υπόθεση.

Πηγή: proho.gr