Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 118 νέα emojis προσθέτει η Apple στην επόμενη ενημέρωση λογισμικού της, ώστε οι χρήστες iPhone να εμπλουτίσουν τον γραφικό (και εικονικό) τους χαρακτήρα. Ανάμεσα σε αυτά, συμπεριλαμβάνεται ο μυθικός φοίνικας, το κουνιστό κεφάλι και 4 ουδέτερες οικογένειες.

Τα emojis θα είναι διαθέσιμα ως μέρος μιας beta έκδοσης του νέου iOS 17.4, που αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτή την άνοιξη. «Είναι πιθανό ότι η τελική έκδοση του iOS 17.4 θα έρθει στους χρήστες τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2024», δήλωσε ο Keith Broni, αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας αναφοράς Emojipedia, η οποία ενέκρινε τις τελευταίες προσθήκες, σύμφωνα με το nypost.com.

Πιο συγκεκριμένα, στα νέα emojis θα βρούμε «έξι ολοκαίνουργιες έννοιες»: Ένα κεφάλι που κουνιέται θετικά και αρνητικά, ένα πουλί – φοίνικας, ένα λάιμ, ένα καφέ μανιτάρι και μια σπασμένη αλυσίδα. Σύμφωνα με τις συνεχείς προσπάθειες της Apple να κάνει τον «ψηφιακό λόγο» πιο περιεκτικό, η συλλογή περιλαμβάνει, επίσης, 4 οικογενειακά emojis ουδέτερου φύλου, καθένα από τα οποία φέρει μια ανδρόγυνη φιγούρα.

Επιπλέον, προστίθενται έξι νέα emojis ανθρώπων που τρέχουν ή είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο προς τη διαφορετική κατεύθυνση (δεξιά) από την ήδη υπάρχουσα (αριστερά). Καθένα από αυτά έρχεται με όλες τις επιλογές φύλου στα emoji μαζί με πέντε επιλογές τροποποίησης του τόνου του δέρματος, ανεβάζοντας το σύνολό τους σε 108, σύμφωνα με την Emojipedia.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εμφάνιση των emoji θα διαφέρει ανάλογα με το αν ο παραλήπτης χρησιμοποιεί iPhone ή Android. Σύμφωνα με τον Broni, η ραγδαία αύξηση της δημοτικότητας των emojis αποδεικνύει ότι «στον ψηφιακό λόγο, ένα pixel αξίζει όσο χίλιες λέξεις». «Είναι ένα απίστευτα ισχυρό εργαλείο επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να εκφράζονται καλύτερα», δήλωσε.