Το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί δραματικά για το νέο iPhone 12, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, εξαιτίας του νέου δικτύου 5G φυσικά, και από κάπου πρέπει να κόψει η Apple.

Σκοπεύει λέει να χρησιμοποιήσει φτηνότερα εξαρτήματα σε κάποιους τομείς και σίγουρα στις μπαταρίες της νέας γενιάς iPhone.

Αυτό ισχυρίζεται ο περίφημος αναλυτής της Apple, Ming-chi Kuo, ο οποίος δεν πέφτει ποτέ έξω. Ποτέ όμως.

Γράφοντας τόσο στο MacRumors όσο και το AppleInsider, ο Kuo αποκαλύπτει πως οι μπαταρίες θα έχουν φτηνότερα εξαρτήματα, ρίχνοντας την τιμή τους κατά 40-50% σε σχέση με το κόστος της μπαταρίας του iPhone 11.

Οι μπαταρίες μάλιστα για το iPhone της επόμενης χρονιάς θα είναι ακόμα φτηνότερες, κατά 30-40%, χάρη σε επιπρόσθετες αλλαγές στον σχεδιασμό που υπάρχει άπλετος χρόνος για να γίνουν.

Σύμφωνα πάντα με τον Kuo, η Apple προτίθεται να κάνει το ίδιο, να περιορίσει το κόστος της μπαταρίας δηλαδή, ακόμα και στην τρίτης γενιάς AirPods που θα ρίξει στην αγορά του χρόνου. Όπως έκανε ήδη με τις μπαταρίες των AirPods Pro.

Σύμφωνα με τον Kuo, ο εξοπλισμός για το νέο δίκτυο 5G αυξάνει το κόστος κάθε iPhone 12 κατά 125-135 δολάρια…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.