Ενός κακού μύρια έπονται και στο πρώτο κομμάτι της φετινής σεζόν δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος Μπλε λόγους για να χαμογελάσει. Εχοντας ουσιαστικά παραδόσει από πολύ νωρίς το στέμμα της στην Premier League, η Τσέλσι παρέδωσε και τον τίτλο του Capital One Cup μετά τον αποκλεισμό από την Στόουκ. Ο Μουρίνιο δεν είχε ποτέ ‘χαιρετίσει’ τη διοργάνωση ύστερα από 90 λεπτά και παρότι ο Ρεμί ισοφάρισε στο 90′, για ακόμα μία φορά τιμωρήθηκε στο τέλος από την κατάρα των πέναλτι, με τον Αζάρ να είναι αυτή τη φορά ο μοιραίος της πλευράς του. Ο Special One έχει δει τις ομάδες του να παίζουν τίτλο ή πρόκριση στην ψυχοφθόρο διαδικασία 7 φορές και τις 6 από αυτές έχει φύγει με το κεφάλι σκυμμένο. Με την Τσέλσι έχει πλέον φύγει ηττημένος και τις 5 φορές που έχει βρεθεί στα 11 βήματα, με την Ρεάλ Μαδρίτης του έχει συμβεί το ίδιο στη μία και μοναδική φορά στην ρουλέτα και έχει τη μόνη του νίκη με την Ιντερ. 2005 | Τσέλσι – Τσάρλτον Η ιστορία ξεκινά στις 26 Οκτωβρίου του 2005 κόντρα στην Τσάρλτον. Στο λονδρέζικο ‘ντέρμπι’ για τον 3ο γύρο του Carling Cup, οι Μπλε προηγήθηκαν με κεφαλιά του Τέρι από κόρνερ του Ρόμπεν στο πρώτο μισό για να ισοφαρίσει σε 1-1 ο Ντάρεν Μπεντ ύστερα από λάθος του Χουτ. Ο τελευταίος, αν και Γερμανός, ήταν ο πρώτος που αστόχησε στα πέναλτι, με τον Μπράιαν Χιούζ να ευστοχεί στο τελευταίο για την Αθλέτικ που νίκησε 4-5 και έφυγε με την πρόκριση από το Stamford Bridge.

2007 | Τσέλσι – Λίβερπουλ Η συνέχεια δόθηκε στο Anfield, στα ημιτελικά του Champions League της σεζόν 2006-07. Η Τσέλσι είχε νικήσει 1-0 στο πρώτο σκέλος, όμως η Λίβερπουλ έστειλε το ματς στην παράταση με γκολ του Αγκερ και τελικά οι διαφορές των δύο λύθηκαν από τα 11 βήματα. Ο τερματοφύλακας των Reds, Πέπε Ρέινα, απέκρουσε τις εκτελέσεις των Ρόμπεν και Γκέρεμι, με τους Ζέντεν, Τσάμπι Αλόνσο, Τζέραρντ να ευστοχούν πριν ο Κάουτ βάλει το καθοριστικό πέναλτι και χαρίσει στην ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ την πρόκριση στον τελικό της Αθήνας.

2007 | Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Στο ξεκίνημα της σεζόν 2007-08 η Τσέλσι έχασε ακόμα έναν τίτλο, λίγο καιρό πριν o Special One αποχωρήσει από το Stamford Bridge. Στο Community Shield του 2007 οι κυπελλούχοι, Μπλε, έπαιξαν με την πρωταθλήτρια, Γιουνάιτεντ και στο 90λεπτο σκόραραν περισσότερες φορές από την ψυχοφθόρο διαδικασία (1-1, Μαλουντά, Γκιγκς). Ο Φαν Ντερ Σαρ απέκρουσε τις εκτελέσεις των Κλαούντιο Πισάρο, Λάμπαρντ, Ράιτ-Φίλιπς και οι Φέρντιναντ, Κάρικ, Ρούνεϊ σκόραραν για το τελικό 3-0 που τους χάρισε την κούπα.

2008 | Ιντερ – Ρόμα Στην πρώτη του χρονιά στην Ιταλία ο Πορτογάλος πανηγύρισε άμεσα τίτλο και το έκανε με έναν τρόπο που μέχρι σήμερα αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Οι Νερατζούρι είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα και έπαιξαν στον τελικό του Supercoppa με την κυπελλούχο, Ρόμα. Αφού ο Στάνκοβιτς είχε σπάσει το οριζόντιο, ο Τότι στην τελευταία εκτέλεση είχε την ευκαιρία να χαρίσει την κούπα στους Τζαλορόσι, όμως μιμήθηκε τον Σέρβο και αφού ο Ζούλιο Σέζαρ νίκησε τον Ζουάν ο Ζανέτι έγραψε το πανηγυρικό και όπως έχει αποδειχθεί, ιστορικό φινάλε για την ομάδα του Μουρίνιο.

2012 | Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου Ημιτελικά Champions League του 2012. Στο πρώτο ματς στο Μόναχο η Ρεάλ Μαδρίτης έχει χάσει με 2-1 στο 90′ και στη ρεβάνς με δύο γκολ ο Ρονάλντο έχει βάλει από νωρίς τους Merengues σε σκορ πρόκρισης. Ο Ρόμπεν ισοφάρισε το ζευγάρι και χρειάστηκε η ρώσικη ρουλέτα για να αποφασιστεί ποιος θα βρεθεί στον τελικό στο Allianz Arena. Ο Νόιερ νίκησε τους Κριστιάνο, Κακά και παρότι ο Ικερ Κασίγιας ισοφάρισε τη διαδικασία με επεμβάσεις στους Κροος, Λαμ, ο Σέρχιο Ράμος έστειλε τη μπάλα πολύ ψηλά στο Santiago Bernabeu για να πάρουν οι Βαυαροί το εισιτήριο για το μεγάλο ραντεβού στο σπίτι τους.

2013 | Τσέλσι – Μπάγερν Μονάχου Η αμέσως προηγούμενη συμμετοχή του Ζοσέ σε διαγωνισμό από τα 11 βήματα πριν από αυτή κόντρα στην Στόουκ, ήταν πριν 2.5 σχεδόν χρόνια, στον τελικό του ευρωπαϊκού super cup. Η Τσέλσι είχε κατακτήσει το Europa League με τον Ράφα Μπενίτεθ και η Μπάγερν το Champions League με τον Γιουπ Χάινκες. Οι νεοπροσληφθέντες Μουρίνιο και Γκουαρδιόλα συγκρούστηκαν στη ρώσικη ρουλέτα μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και το 2-2 της παράτασης. Με το σκορ στα πέναλτι στο 4-4 ο Σακίρι ευστόχησε και ο Νόιερ απέκρουσε την εκτέλεση του Λουκάκου για να χαρίσει στους Βαυαρούς τον τίτλο με 4-5 και να προσθέσει στη λίστα του Μουρίνιο μία ακόμα απώλεια…

Πηγή: gazzetta.gr