Όπως για τους επιθετικούς όλα μπαίνουν και όλα χάνονται έτσι και οι τερματοφύλακες μπορεί να πιάσουν το άπιαστο και να φάνε το εύκολο. Ακόμη κι αν ο συγκεκριμένος πορτιέρο ακούει στο όνομα Μάνουελ Νόιερ. Γιατί απλά, ποιος είπε ότι οι καλύτεροι δεν κάνουν λάθη; Και ο Νόιερ όχι μόνο είναι ο κορυφαίος γκολκίπερ, αλλά καμιά φορά κάνει κι αυτός λάθη, όπως αυτό στον αγώνα κόντρα στην Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Έξοδος… του Μεσολογγίου και γκολ από τον Ζιρού, έστω κι αν λίγο νωρίτερα είχε κάνει την απόκρουση της χρονιάς στην κεφαλιά του Γουόλκοτ. Απολύτως δικαιολογημένα ο Νόιερ θεωρείται ο καλύτερος τερματοφύλακας παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια (ίσως πέρσι να δικαιούταν και τη Χρυσή Μπάλα), παρόλα αυτά κι αυτός έχει κάνει κάποιες… μυθικές γκάφες μέχρι τώρα στην καριέρα του. Ποια ομάδα αποτελεί τον κακό του δαίμονα και ποιο λάθος του έχει ελληνικό άρωμα; Το FourFourTwo του gazzetta.gr μάζεψε τις δέκα πιο άτυχες στιγμές από την καριέρα του Νόιερ σε Σάλκε, Μπάγερν και εθνική Γερμανίας και τις παρουσιάζει. Μπάγερν – Γκλάντμπαχ 0-2 (22/3/2015) Οι Βαυαροί είχαν ουσιαστικά καθαρίσει την υπόθεση-τίτλος, οπότε αυτή η εντός έδρας ήττα δεν τους κόστισε, όπως και το τραγικό λάθος του τερματοφύλακά τους στο πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων. Μετά το σουτ του Ράφαελ, ο Νόιερ πήγε να μπλοκάρει, η μπάλα του ξέφυγε και πέρασε τη γραμμή της εστίας του.

Γερμανία – Καζακστάν 4-1 (26/3/2013) Εύκολο έργο για τα «πάντσερ» απέναντι στους Καζάκους για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, με τον Νόιερ να προσπαθεί να ντριμπλάρει μετά το γύρισμα του Μερτεσάκερ και να το πληρώνει. Κακή εκτίμηση, κλέψιμο από τους φιλοξενούμενους και μείωση του σκορ σε 3-1 από τον Σμίντγκαλ.

Άρσεναλ – Μπάγερν 1-3 (19/2/2013) Στην πορεία μέχρι την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2013, η Μπάγερν είχε περάσει το εμπόδιο της Άρσεναλ στους 16. Στην ίδια εστία που έκανε το λάθος τώρα με το γκολ του Ζιρού, έτσι και εκείνη τη σεζόν πήγε να βγει σε κόρνερ, το ξανασκέφτηκε και κάπως έτσι η μπάλα έφτασε στον Ποντόλσκι που μείωσε προσωρινά σε 1-2.

Ντόρτμουντ – Μπάγερν 5-2 (12/5/2012) Ο τελικός κυπέλλου είχε ουσιαστικά κριθεί σε εκείνο το σημείο υπέρ της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ – τότε – με το λάθος του Νόιερ να δίνει τη χαριστική βολή στην ομάδα του. Βγήκε να μαζέψει την μπάλα, εκείνη του γλιστράει και φτάνει στον Πίστσεκ, ο οποίος δίνει έτοιμο γκολ στον Λεβαντόφσκι (ευτυχώς για τον Νόιερ τώρα τον έχει συμπαίκτη), που φτάνει στο χατ-τρικ και διαμορφώνει το τελικό 5-2.

Λεβερκούζεν – Μπάγερν 2-0 (3/3/2012) Παρόμοια διακύμανση του σκορ, με αυτή του παιχνιδιού στο Εμιρέιτς. Στο 90’ διαμορφώθηκε το τελικό 2-0 για τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν προηγηθεί, έπειτα από λάθος του Νόιερ. Λανθασμένη έξοδος σε σέντρα, η μπάλα καταλήγει στον Ντερτιγιόκ και αυτός δίνει στον Κίσλινγκ, ο οποίος σε κενή εστία άνοιξε το σκορ.

Γκλάντμπαχ – Μπάγερν 3-1 (20/1/2012) Ξανά απέναντι στην Γκλάντμπαχ ο Νόιερ «πνίγηκε». Ο γκολκίπερ της Μπάγερν έγινε κάτοχος της μπάλας και προσπάθησε να κάνει μεγάλη μπαλιά, χωρίς όμως επιτυχία. Η μπάλα έφτασε στον Μάρκο Ρόις, ο οποίος είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα εκτός εστίας και με μακρινό σουτ άνοιξε το σκορ.

Μπάγερν – Γκλάντμπαχ 0-1 (7/8/2011) Η καριέρα του Νόιερ στους Βαυαρούς ξεκίνησε με τον πλέον εφιαλτικό τρόπο. Στην 1η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα τη σεζόν 2011-12 με αντίπαλο – ποια άλλη – την Γκλάντμπαχ, ο Γερμανός πορτιέρο πήγε να βγει εκτός περιοχής για να σώσει την ομάδα του σε μια επικίνδυνη μπαλιά του Μπρούερς, όμως έκανε κακή εκτίμηση, με τον Ντε Καμάργκο να τον προλαβαίνει και με κεφαλιά από τη γραμμή της περιοχής να δίνει τη νίκη στη ομάδα του και να ξεκινάει την «κατάρα» του Νόιερ με την Γκλάντμπαχ.

Μάντσεστερ Γιουν. – Σάλκε 4-1 (4/5/2011) Η εκπληκτική πορεία της γερμανικής ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2010-11 σταμάτησε στα ημιτελικά από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «μπέμπηδες» είχαν καθαρίσει την πρόκριση από το πρώτο ματς στην Γερμανία, ενώ στον επαναληπτικό πήραν μια εντυπωσιακή νίκη με 4-1. Το δεύτερο γκολ ήταν μία… προσφορά του Νόιερ στο σουτ του Γκίμπσον.

Σάλκε – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 2-1 (12/3/2011) Κι όμως ο Νόιερ έχει δεχθεί γκολ από απόσταση 73 (!) μέτρων. Από ποιόν; Από τον Γιώργο Τζαβέλλα. Ο Έλληνας αμυντικός επιχείρησε μια βαθιά μπαλιά για τον Φάνη Γκέκα, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει το κοντρόλ, όμως η κίνηση του σώματός του μπέρδεψε τον Γερμανό τερματοφύλακα, που είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. Σε εκείνο το παιχνίδι είχαν ξεκινήσει βασικοί οι Κυριάκος Παπαδόπουλος (Σάλκε) και Γιάννης Αμανατίδης (Αϊντραχτ), ενώ τη νίκη στους γηπεδούχους είχε δώσει η «χρυσή» αλλαγή του Φέλιξ Μάγκατ, Άγγελος Χαριστέας, έπειτα από ασίστ του… Νόιερ!

Γερμανία – Αζερμπαϊτζάν 6-1 (7/9/2010) Περίπατο έκαναν τα «πάντσερ» στο συγκεκριμένο παιχνίδι των προκριματικών του Euro 2012, με τον Νόιερ να χαρίζει το γκολ της τιμής στους φιλοξενούμενους. Κόρνερ, κακή εκτίμηση της πορείας της μπάλας και μέσα από τη μικρή περιοχή ο Γιαβάντοφ μείωσε προσωρινά σε 4-1.

Υ.Γ. Παρά τα όποια λάθη μπορεί να έχει κάνει (και θα ξανακάνει, είναι σίγουρο) ο Νόιερ αυτή τη στιγμή είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμου. Υ.Γ. 2 Ο Νόιερ έχει δεχθεί ένα απίθανο τέρμα από τον Ντέγιαν Στάνκοβιτς (έχει ψηφιστεί ως ένα από τα κορυφαία στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ) σε ένα αγώνα Ίντερ-Σάλκε τον Απρίλιο του 2011. Ο Σέρβος μπορεί να βρήκε δίχτυα από τη σέντρα, με τον Νόιερ εκτός εστίας, όμως ο Γερμανός τερματοφύλακας είχε αναγκαστεί να μετατραπεί σε λίμπερο και με κεφαλιά-ψαράκι να καλύψει το κενό στην άμυνά του. Είχε όμως την ατυχία να πέσει πάνω στην ποδοσφαιρική ευφυΐα του Στάνκοβιτς.

Πηγή:  gazzetta.gr