Για την Μπιλμπάο, την Μπαρτσελόνα, το πέρασμά του από την Ελλάδα και άλλα θέματα εκτός ποδοσφαίρου, μίλησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε σε συνέντευξή του.

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε κυρίως στην παρουσία του στον πάγκο της Αθλέτικ, αλλά και για την σχέση του με τον Μέσι στην Μπαρτσελόνα.

«Στην Μπιλμπάο ήμουν πιο ευτυχισμένος από κάθε άποψη. Ακόμη κι όταν δεν είχαμε τις καλύτερες στιγμές μας. Είναι δύσκολο να είναι όλα υπέρ σου. Ταυτίζεσαι όμως με τα πάντα σε αυτή την ομάδα. Όλα ήταν καλά στην Αθλέτικ. Φτάσαμε σε τελικούς και χάσαμε, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όταν αποχαιρέτησα την ομάδα ήταν δύσκολο γιατί ταυτίστηκα με αυτήν και τους παίκτες» ανέφερε αρχικά το «μυρμήγκι».

«Φοβήθηκα στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι βίαιοι οι οπαδοί»

Ο Βαλβέρδε ρωτήθηκε και για το πέρασμά του από τον πάγκο του Ολυμπιακού και πιο συγκεκριμένα για τους Ελληνες οπαδούς που… δεν έχουν και την καλύτερη φήμη στο εξωτερικό.

«Υπήρχε μια μέρα που φοβήθηκα, αλλά δε νομίζω ότι είναι βίαιοι οι οπαδοί. Είναι πολύ υπερβολικοί (στις αντιδράσεις τους) και υπάρχουν ματς στα οποία είναι πολύ σκληροί, αλλά και άλλα που είναι γενναιόδωροι» είπε ο «Τσινγκούρι».

«Καλύτερα να μην ξέρει ο κόσμος την σχέση μου με τον Μέσι»

Ο Βαλβέρδε αναφέρθηκε και στην απόφαση να πάει στην Μπαρτσελόνα, αλλά και στην σχέση του με τον Λιονέλ Μέσι, αφήνοντας να… αιωρείται το αν είχε καλή σχέση μαζί του ή όχι.

«Όταν με κάλεσαν, δεν δίστασα καθόλου. Το είδα σαν μια επιλογή και εμπειρία που ήθελα να δω πως θα ήταν. Οσον αφορά την αναχώρησή μου; Απλά συνέβη…» είπε αρχικά και πρόσθεσε για τον Μέσι:

«Κάποια πράγματα δεν μπορούν να ειπωθούν, θα μείνουν μέρος του μυστηρίου. Είναι καλό που είναι έτσι, είναι καλύτερα οι άνθρωποι να μην ξέρουν πώς είμαστε (με τον Μέσι) και να πιστεύουν ότι τα ξέρουν όλα. Είναι καλύτερα να μην γνωρίζουν την αλήθεια».

Τέλος, όσον αφορά το ενδεχόμενο να επιστρέψει σύντομα στους πάγκους, τα άφησε όλα ανοιχτά.

«Πιστεύει πως θα γίνει αυτό. Θα πρέπει όμως να είναι κάτι το διαφορετικό. Διεγερτικό. Που θα με παρακινήσει. Από τότε που έφυγα από την Μπαρτσελόνα χρειάστηκα λίγο χρόνο για να ηρεμήσω. Ηθελα να βρω την ευκαιρία να ταξιδέψω, αν και με την πανδημία… Τώρα δεν είμαι σίγουρος τι θα κάνω» σχολίασε.

Πηγή: Gazzetta.gr