Αποκαλύφθηκε ο λόγος που έπεσε το ελικόπτερο του ιδιοκτήτη της Λέστερ. Ένα εξάρτημα 30 εκατοστών αποσυνδέθηκε με συνέπεια το ελικόπτερο να συντριβεί, χάνοντας τη ζωή τους συνολικά τέσσερα άτομα.

Εκδόθηκε το πόρισμα για τους λόγους της συντριβής του ελικοπτέρου του ιδιοκτήτη της Λέστερ, Βιχάι Σριβανταναπράμπα στις 27 Οκτωβρίου, που οδήγησε στον θάνατο τον ισχυρό άνδρα των Αλεπούδων και άλλα τρία άτομα.

Όπως έγινε γνωστό, ένα εξάρτημα 30 εκατοστών το οποίο συνδέει το πεντάλ του πιλότου με τον μικρό έλικα στην ουρά του ελικοπτέρου έφυγε από τη θέση του, με συνέπεια το ελικόπτερο να αρχίσει να πέφτει και τελικά να συντριβεί.

Ο έλικας στην ουρά του ελικοπτέρου, άλλωστε, βοηθά στην σταθερότητα του εν ώρα πτήσης, και όπως φάνηκε και στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα τη στιγμή της πτώσης, το ελικόπτερο άρχισε σταδιακά να χάνει ύψος πριν πέσει στο έδαφος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος τύπος του ελικοπτέρου δεν είχε συνδεθεί με άλλα ατυχήματα και δεν είχε παρουσιάσει παρουσιάσει ανάλογα προβλήματα στο παρελθόν.

Πηγή: gazzetta.gr