Ήταν για πολλά χρόνια συμπαίκτες στην εθνική Σουηδίας, διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις, αλλά πλέον ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο να μπει στη… μαύρη λίστα του αστέρα της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν είναι και λίγο, άλλωστε, να του «κλέβει» τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή στη Σουηδία, αυτόν που έβαζε για δέκα σερί χρόνια στη συλλογή του.

Ο λόγος για τον Αντρέας Γκράνκβιστ, ο οποίος ψηφίστηκε ως κορυφαίος παίκτης στη σκανδιναβική χώρα, μετά από δέκα χρόνια σταθερής και αδιάκοπης κυριαρχίας του Ζλάταν. Του ανθρώπου, δηλαδή, που στη Σουηδία το πρόσωπό του έχει κοσμήσει μέχρι και γραμματόσημα.

AP_17317809117055

Φυσικά, αυτό ίσως να μην συνέβαινε ποτέ, εάν ο Ζλάταν δεν είχε τον σοβαρό τραυματισμό, που τον κράτησε για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα εκτός αγωνιστικών χώρων. Επίσης, ο Γκράνκβιστ πήρε από τον «Ίμπρα» και το περιβραχιόνιο του αρχηγού της εθνικής ομάδας, η οποία πρόσφατα εξασφάλισε την πρόκρισή της στην τελική φάση του Μουντιάλ 2018, στα μπαράζ με αντίπαλο την Ιταλία.

Ο τελευταίος που είχε καταφέρει να πάρει στα χέρια του το αντίστοιχο βραβείο πριν τον Ιμπραΐμοβιτς, ήταν ο Φρέντι Λιούμπεργκ το 2006.