Οι κιτρινόμαυροι δεν είχαν πρόβλημα κόντρα στους Αγρινιώτες και προκρίθηκαν στους ημιτελικούς του κυπέλλου.

Το 1-1 του πρώτου αγώνα έδινε το προβάδισμα στην ΑΕΚ, η οποία όμως θα έπρεπε να είναι σοβαρή στο ΟΑΚΑ για να μην πέσει θύμα έκπληξης. Και δεν έπεσε. Με δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο και άλλα δύο στο δεύτερο, η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα καθάρισε εύκολα την υπόθεση-πρόκριση και συνεχίζει την ανοδική πορεία της μετά την αλλαγή προπονητή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, όπως με τον Παναθηναϊκό και τον Άρη, έτσι και τώρα, η ΑΕΚ μπήκε καλά και σκόραρε νωρίς. Στο 7′ ο Κέβιν δεν έδιωξε καλά μετά τη σέντρα του Λόπες και ο Ολιβέιρα εκτέλεσε στην κίνηση για το 1-0.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν, πλέον, τη δυνατότητα να διαχειριστούν το ματς με όποιον τρόπο ήθελαν και τελικά αυτό που ήθελαν ήταν να καθαρίσουν την υπόθεση-πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να κάνουν το 2-0 στο 36′ με το πλασέ του Κρίστιτσιτς μετά την ωραία συνεργασία του με τους Μάνταλο – Αραούχο.

Τα πάντα είχαν κριθεί ουσιαστικά, αφού θα έπρεπε να συμβούν… παλαβά πράγματα για να βάλει ο προβληματικός Παναιτωλικός δύο γκολ στην ΑΕΚ του Καρέρα, οπότε η Ένωση έριξε ρυθμό στο δεύτερο 45λεπτο.

Οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες φάσεις στις οποίες θα μπορούσαν να ανεβάσουν το σκορ αλλά δεν τις αξιοποίησαν, μέχρι που μπήκε στο ματς ως αλλαγή ο Αλμπάνης, ο οποίος είναι φορμαρισμένος και το απέδειξε ξανά, γράφοντας από κοντά το 3-0 στο 78′ μετά το γύρισμα του Αραούχο.

Και για να κλείσει ακόμη καλύτερα το απόγευμα όσων πήγαν στο ΟΑΚΑ, ήρθε στο 88′ και το 4-0 από το πέναλτι του Λιβάια, ο οποίος ανατράπηκε από τον Κνετ και ανέλαβε και την εκτέλεση.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Λόπες, Σβάρνας, Βράνιες, Μπακάκης, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (71′ Σιμάνσκι), Λιβάια, Αραούχο (79′ Οικονόμου), Ολιβέιρα (60′ Αλμπάνης).

Παναιτωλικός: Κνετ, Σιέστεντ, Μαρσιάλ, Μαλής, Κέβιν, Τσιγγάρας, Ταχάρ (72′ Άλβαρες), Μιμίτο, Ντουάρτε, Φυτόπουλος (63′ Ρόσα), Μπαΐροβιτς (68′ Μουνιέ).