Την αντίδραση των οπαδών του ΠΑΟΚ προκάλεσε η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να ανακληθούν τα πιστοποιητικά συμμετοχής στο πρωτάθλημα της αγαπημένης τους ομάδας και της Ξάνθης, κάτι που θα οδηγήσει στον υποβιβασμό τους.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, από την κυβέρνηση αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να μην επιβάλλονται ποινές που μπορούν να χαρακτηριστούν έως και εξοντωτικές, σε θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η ΕΕΑ σχετικά με τους Θεσσαλονικείς και τους Ακρίτες.

Παρόλα αυτά, η οργή στις τάξεις των οπαδών του «δικεφάλου» του Βορρά είναι έκδηλη, καθώς αυτή η εξέλιξη δεν φαίνεται να τους ικανοποιεί. Και αυτό φαίνεται εάν κάνει κάποιος μια… βόλτα στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης, μέσω των παρεμβάσεων στις οποίες προχωρούν σε αθλητικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης, σε εκπομπές που τον λόγο παίρνουν οι ακροατές.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά ενός οπαδού της ομάδας, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως έτσι όπως εξελίσσεται η ιστορία «ο ΠΑΟΚ βγαίνει και κερατάς και δαρμένος».

Πολλοί είναι εκείνοι που τονίζουν «να εφαρμοστούν οι νόμοι μια και καλή» και σε περίπτωση που η ομάδα τους έχει κάνει κάτι παράτυπο να έχει επιπτώσεις, ωστόσο επισημαίνουν ότι θα πρέπει «να ισχύσει η δικαιοσύνη και στους υπόλοιπους».

Τα πυρά εναντίον της κυβέρνησης είναι πολλά, ενώ γίνεται λόγος και για «δρομολογημένη εξέλιξη», καθώς και ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για να μην επιβάλλονται ποινές όπως αυτή σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη ήταν αποφασισμένη πριν την απόφαση της ΕΕΑ. Και αυτό, «για να αφαιρεθούν βαθμοί από την ομάδα μας και να πάει το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό».

«Έτσι όπως πάει η ιστορία, θα μας λένε: “Δεν θα σας ρίξουμε, θα σας κόψουμε βαθμούς και θα σας κάνουμε και χάρη”», ήταν ακόμη μια χαρακτηριστική ατάκα υποστηρικτή των «ασπρόμαυρων», ενώ αρκετά σχολιάζεται και η εξέλιξη με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, με τη στάση του να φέρνει τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Από τον αναβρασμό που επικρατεί στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να γλιτώσει και ο μεγάλος αντίπαλος για το πρωτάθλημα την τρέχουσα -και την προηγούμενη- σεζόν, ο Ολυμπιακός, ο οποίος ήταν και αυτός που ξεκίνησε την όλη ιστορία με την καταγγελία στην οποία προχώρησε.