Με δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια για ΑΕΚ και Περιστέρι συνεχίζεται η δράση για την 9η αγωνιστική στο Basketball Champions League. Στο ματς που γίνεται επί ελληνικού εδάφους, η Ένωση υποδέχεται τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, στο ματς που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά του Β’ γκρουπ, ενώ η ομάδα των δυτικών προαστίων δοκιμάζεται στη Λετονία με αντίπαλο τη Ρίγα.

Η Ένωση υποδέχεται τους Ισραηλινούς (21:30, ΕΡΤ Sports), σε ένα ματς-γιορτή για τη διοργάνωση, με το κλειστό του ΟΑΚΑ να αναμένεται πως θα έχει τη μεγαλύτερη προσέλευση μέχρι στιγμής στη σεζόν, καθώς νωρίτερα (19:30) θα γίνει και το ποδοσφαιρικό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι δύο σύλλογοι δίνουν άλλη… αίγλη στην ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA και φτάνει η ώρα που θα αναμετρηθούν για τέταρτη φορά μέσα σε δύο περιόδους.

Πρόκειται για μια μάχη κορυφής, αφού το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου και αυτό του Όντετ Κάτας ισοβαθμούν (6-2). Η ΑΕΚ έχει στόχο σε πρώτη φάση τη νίκη και σε δεύτερη, ανάλογα και την εξέλιξη του παιχνιδιού, την διαφορά πόντων, καθώς η Χάποελ είχε νικήσει με 85-78 στο πρώτο ματς. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα έχουν στο πλευρό της 300 φιλάθλους.

Δυόμισι ώρες νωρίτερα, το Περιστέρι θα δώσει μάχη στην έδρα της Ρίγα (18/12, 19:00), σε ένα σημαντικό παιχνίδι για την πορεία του στο Γ’΄γκρουπ του Basketball Champions League. Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου θα παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία κόντρα στους Λετονούς, έπειτα από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα.

Η ελληνική ομάδα θέλει να διατηρήσει τον ρυθμό και την ένταση που είχε στον αγώνα με τους «πράσινους», κάνοντας ακόμα ένα βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στους γηπεδούχους ξεχωρίζει το όνομα του Γιάνις Μπλουμς, ο οποίος στα 37 του χρόνια αποτελεί το σημείο αναφοράς τους.

Η Ρίγα έχει ρεκόρ 1-7 και φιγουράρει στην τελευταία θέση της κατάταξης, ενώ αντιμετωπίζει και οικονομικά ζητήματα. Όλα τα δεδομένα είναι υπέρ του Περιστερίου, που καλείται να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και να ενισχύσει τη θέση του στο γκρουπ, στο οποίο μέχρι στιγμής έχει ρεκόρ 5-3.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της διοργάνωσης.