Ματς χωρίς αύριο στο Μουντομπάσκετ 2019 είναι για την Ελλάδα αυτό κόντρα στη Νέα Ζηλανδία για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 6ου Ομίλου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προηγείται στην ανάπαυλα του παιχνιδιού με 51-44 και καλείται να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό για να περάσει στους «16», όπου στο Group K θα βρεθεί με Βραζιλία, ΗΠΑ και Τσεχία.

Η Εθνική ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και πήρε προβάδισμα 7 πόντων, 11-4. Ωστόσο, στη συνέχεια ακολούθησε ένα μικρό «μπλακ άουτ» και οι Νεοζηλανδοί απάντησαν με ένα σερί 0-10 για το 11-14, που προήλθε κυρίως δια χειρός Γουέμπστερ. Εκεί άρχισαν να βγαίνουν κάποια ζητήματα -κυρίως συγκέντρωσης- με τον… εφιάλτη της Βραζιλίας να είναι «φρέσκος».

Αλλά, η συνέχεια ήταν «γαλανόλευκη», παρά τις εξάρσεις των Ωκεάνιων. Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι ο… κλασικός του εαυτός, η πρώτη περίοδος έληξε με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να προηγείται με 28-19. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στην αρχή του δευτέρου μέρους, με τη διαφορά να πηγαίνει δύο φορές στο +12 (33-21 και 35-15). Όμως, ξανά ο γκαρντ της Γαλατάσαραϊ πήρε επάνω του κάποια σουτ, η ελληνική άμυνα δεν αντέδρασε τόσο καλά και περίπου 5 λεπτά πριν το ημίχρονο, το σκορ πήγε στο 37-31.

Πάντως, με το σκορ να πηγαίνει ψηλά, όλα έδειχναν πως αυτό το στιλ παιχνιδιού βολεύει την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου. Έτσι, ένα ακόμη σερί των διεθνών μας πήγε ξανά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (42-31). Και πάλι, όμως, οι παίκτες της Νέας Ζηλανδίας είχαν απαντήσεις και κατάφεραν να μειώσουν σε 51-44, που ήταν και το σκορ στην ανάπαυλα.

Απομένουν, πλέον, 20 λεπτά για να κριθεί το ποια ομάδα θα κερδίσει το ματς και θα εξασφαλίσει το τελευταίο «εισιτήριο» που απομένει σε εκκρεμότητα για τη φάση των «16». Εάν οι διεθνείς καταφέρουν να περιορίσουν και τον Γουέμπστερ, ο οποίος σημείωσε 21 πόντους, τότε το ροζ φύλλο αγώνα θα πρέπει να μοιάζει δεδομένο.

Τα δύο πρώτα δεκάλεπτα: 28-19, 51-44