Ο Ολυμπιακός ενημέρωσε και επίσημα σήμερα ότι δεν θα κατέβει στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ της Basket League με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, στο ΟΑΚΑ, κάτι που θα δημιουργήσει μεγάλες εξελίξεις στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους εδώ και καιρό, ενώ ο Γιώργος Αγγελόπουλος, κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου συνεδρίου της Θύρας 7 ξεκαθάρισε ότι η διοίκηση της ΚΑΕ δεν θα κάνει πίσω και δεν θα μεταβεί στο κλειστό του Αμαρουσίου για το προγραμματισμένο στις 19:00 παιχνίδι. Όπως και συνέβη τελικά…

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι γνωρίζουν ότι έχουν τη στήριξη του κόσμου της ομάδας για μια τέτοια κίνηση, κάτι που έγινε σαφές και το Σάββατο (18/05). Ωστόσο, δεν λησμονούν ότι μια τέτοια κίνηση, που μπορεί να φέρει τον υποβιβασμό της ομάδας στην Α2, θα έχει ένα βαρύ τίμημα: έναν ιστορικό υποβιβασμό που θα βαραίνει τις πλάτες τους. Ωστόσο, στον Ολυμπιακό φαίνεται να υπάρχει ομοψυχία και θέληση να το πάνε μέχρι τέλους.

Άλλωστε, άπαντες στο Φάληρο θεωρούν ότι η στάση να μην κάνουν βήμα πίσω είναι η σωστή -τουλάχιστον για εκείνους- ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στο ελληνικό μπάσκετ, τα οποία χρεώνουν τόσο (και κυρίως) στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης όσο και στους υπόλοιπους φορείς του αθλήματος στη χώρα. Άλλωστε, όπως πηγάζει από τα «ερυθρόλευκα» ρεπορτάζ, οι Πειραιώτες θεωρούν ότι ακόμη και οι άλλες ομάδες τους εμπαίζουν.

Όλα, λοιπόν, δείχνουν πως ο Ολυμπιακός θα υποβιβαστεί στην Α2 του ελληνικού μπάσκετ. Για να τρέξουν αυτές οι εξελίξεις, θα πρέπει να συμβούν τα εξής πρώτα: Να κατέβουν σήμερα ο Παναθηναϊκός και οι διαιτητές στο ΟΑΚΑ, να αφήσουν να παρέλθει το προβλεπόμενο 20λεπτο και τότε να κλείσουν το φύλλο αγώνα, που θα συνεπάγεται την πρόκριση των «πράσινων» στα ημιτελικά του πρωταθλήματος και να τρέξουν οι διαδικασίες κυρώσεων για τους «ερυθρόλευκους».

Υπενθυμίζεται ότι οι Πειραιώτες δεν είχαν κατέβει στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στην κανονική περίοδο της Basket League, διαμαρτυρόμενοι για τη διαιτησία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με υποβιβασμό σε περίπτωση που αυτό συνέβαινε και για δεύτερη φορά. Κάτι τέτοιο απετράπη στο παιχνίδι με τον Προμηθέα Πάτρας, καθώς ο «ανεπιθύμητος» διαιτητής Αναστόπουλος δήλωσε κώλυμα, όμως θα γίνει σήμερα.

Παρόλα αυτά, υπάρχει η πιθανότητα ο Ολυμπιακός να μην πέσει στην Α2, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του «Φωτός», Θέμη Σινάνογλου. «Η πηγή μου όμως ζήτησε να μην γράψω το πώς γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με νορμάλ αντιπάλους. Και κωλοτούμπα δεν κάνει ο Ολυμπιακός και δεν θα πέσει στην Α2. Δεν γράφω το πώς, γιατί επαναλαμβάνω δεν έχουμε να κάνουμε με νορμάλ αντιπάλους. Κι ας είναι απλό.

Και κάτι ακόμα: Δεν θα του κάνει χάρη κανείς, αν νομίζετε ότι θα μείνει λόγω αναδιάρθρωσης. Όχι.

Τελευταίο: Με τη μαγκιά του ό,τι κάνει ο Ολυμπιακός», έγραψε ο έμπειρος δημοσιογράφος. Προφανώς -βάσει και αυτής της αναφοράς- και στο Φάληρο, μέσω του νομικού του επιτελείου, θα ψάξουν παραθυράκια και για να μην κατέβει η ομάδα σήμερα στο γήπεδο και να μην υποβιβαστεί.

Παράλληλα, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι υπάρχει η προσφυγή της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ στο ΑΣΕΑΔ, η απόφαση του οποίου μπορεί να αλλάξει άρδην το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί αυτήν τη στιγμή στη Basket League. Εάν υπάρξει δικαίωση του Ολυμπιακού, τότε θα πρέπει να επαναληφθεί τόσο η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος όσο και οι πρώτοι αγώνες των πλέι οφ, με τους τρεις από τους τέσσερις να γίνονται το προηγούμενο Σάββατο.

Τέλος, μένει να φανεί τι θα αποφασίσει και η Αδριατική Λίγκα για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στους κόλπους της, η οποία αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.