Ως έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, εκλαμβάνεται η μη προσέλευση του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρώτος το βράδυ της Παρασκευής (15/03) στο γραφείο του, με στόχο την εκτόνωση της κρίσης στο ελληνικό μπάσκετ.

Ήταν ο μοναδικός από όσους κάλεσε ο κ. Βασιλειάδης που δεν εμφανίστηκε χθες στις εγκαταστάσεις του υφυπουργείου Αθλητισμού. Εκεί ήταν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, ωστόσο, δεν… μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στις προσωπικές κλήσεις που δέχτηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού, όπως πηγάζει από το υφυπουργείο Αθλητισμού. Στη θέση του έστειλε τον B’ αντιπρόεδρο, Αριστείδη Γολέμη.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού φέρεται να είναι βαθιά δυσαρεστημένος με τη στάση του κ. Βασιλακόπουλου, αλλά θα ασχοληθεί μαζί του από Δευτέρα, όπως τονίζεται. Και αυτό διότι για τον υφυπουργό ήταν πρώτιστης σημασίας «να μην κινδυνέψει κανείς, να μην υπάρξει κίνδυνος διασάλευσης της δημόσιας τάξης», μετά την απόφαση του Ολυμπιακού να μην κατέβει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, προγραμματισμένο για αύριο.

Ο αρχικός στόχος επετεύχθη, το φύλλο αγώνα θα «κλείσει» στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ, παρουσία και εκπροσώπων της ΚΑΕ Ολυμπιακός, με τους αδελφούς Αγγελόπουλους να αποδέχονται την πρόταση αυτή στο γραφείο του κ. Βασιλειάδη. Με άλλα λόγια, η αποστολή του Παναθηναϊκού δεν θα χρειαστεί να μεταβεί μέχρι το σφραγισμένων θυρών ΣΕΦ.

Όπως τονίζεται, πριν ακόμη συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη ο υφυπουργός Αθλητισμού, εδώ και αρκετές ημέρες καλούσε την ΕΟΚ να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κρίσης, στέλνοντας μήνυμα πως θα αναμένει μέχρι την… ύστατη στιγμή. Η Ομοσπονδία και ο κ. Βασιλακόπουλος, ωστόσο, δεν εμφανίστηκαν.

«Δεν θέλω να ρίξουμε λάδι στη φωτιά», δήλωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης με την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης, όταν κλήθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου να σχολιάσει την απουσία του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Δεδομένο είναι, λοιπόν, πως το κλίμα είναι βαρύ για τον κ. Βασιλακόπουλο στο υφυπουργείο Αθλητισμού. Ωστόσο, σημειώνεται πως ό,τι έχει να πει ο κ. Βασιλειάδης για τη στάση του κ. Βασιλακόπουλου θα τα πει από τη Δευτέρα.

Μάλιστα, στο θέμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζεται ότι αυτό που διαφαίνεται είναι πως η δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Γιώργου Βασιλακόπουλου για την… αδυναμία του να βρει λύσεις που θα εκτονώσουν την κρίση και την έλλειψη διάθεσης από πλευράς του για επανασχεδιασμό των βασικών κανόνων που οδηγούν σε διαφωνίες στο ελληνικό μπάσκετ δεν είναι κατηγορίες πλέον μόνο από την πλευρά του Ολυμπιακού.

«Αν χρειαστεί η παρουσία μου να είναι σε μόνιμη βάση, εφόσον μου ζητηθεί, θα είμαι εκεί. Πάλι ως θεματοφύλακας, όμως! Εμείς, στην ουσία της συζήτησης, δεν μπορούμε να παρέμβουμε», τόνισε ο κ. Βασιλειάδης, που φέρεται να έχει κατά νου αρκετούς τρόπους για να υποχρεωθεί να αναλάβει τις ευθύνες του ο κ. Βασιλακόπουλος.