Την ανάγκη να κάνει η ομάδα του τα θεμελιώδη εξέφρασε ο Ρικ Πιτίνο, λίγο πριν την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ για τον Κάουνας και το ματς με τη Ζαλγκίρις για τη 19η αγωνιστική της Euroleague. Ωστόσο, ο Αμερικανός προπονητής τόνισε πως δεν μπορεί να το διορθώσει αυτό σε μόλις τρεις εβδομάδες.

Επίσης, μέσω της κάμερας της Nova ο τεχνικός του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίον πρέπει να αντιμετωπίσει το σύνολό του τους Λιθουανούς, αλλά και το πόσο θα βοηθήσει ο Κιλπάτρικ στο να βελτιωθούν τομείς του παιχνιδιού.

Για τη Ζαλγκίρις Κάουνας, είπε: «Είναι μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα από τον προπονητή. Κάνει σπουδαία πράγματα στην άμυνα. Πρέπει να απαντάμε στα καλάθια τους και να σκοράρουμε. Θα έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα με τον Κιλπάτρικ, θα μας δώσει ώθηση. Ο Κιλπάτρικ μαθαίνει γρήγορα και είναι έτοιμος να παίξει. Είναι σε εξαιρετική φόρμα. Ο Πέιν είναι ένας καλός παίκτης. Είναι όμως εκτός φόρμας και θέλει μερικές εβδομάδες για να είναι έτοιμος».

Αναφορικά με τη δυσκολία που έχει ο Παναθηναϊκός στα εκτός έδρας ματς, σχολίασε: «Πρέπει να κάνουμε καλά τα βασικά. Να σουτάρουμε καλά, να είμαστε σωστοί στα σκρινς, να κάνουμε μπλοκ. Μεγάλο ρόλο παίζουν και οι τραυματισμοί. Λείπει ο καλύτερός μας παίκτης στο σκοράρισμα, έναν μήνα (ο Κιθ Λάνγκφορντ). Το τρίτο και μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα ριμπάουντ. Η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε μέσα στη ρακέτα.

Οι ψηλοί πρέπει να πηγαίνουν στο ριμπάουντ όπως παίζει ο “Σκάιγουόκερ” (Λεκαβίτσιους), ο οποίος είναι ο πιο αποδοτικός παίκτης. Πρέπει να κάνεις πολύ καλά τα βασικά του μπάσκετ. Τα θεμελιώδη κάνουν σπουδαία μια ομάδα. Αν η ομάδα είναι υγιής, θα το βελτιώσω αυτό. Δεν μπορείς να το διορθώσεις μέσα σε τρεις εβδομάδες. Στην επίθεση πρέπει να σουτάρουμε καλύτερα, σε κάτι που θα βοηθήσει ο Κιλπάτρικ, αλλά και ο Λάνγκφορντ όταν επιστρέψει».