Στο Μουντιάλ 2022 οι διαιτητές κρατούσαν 9, 10 ή και περισσότερα λεπτά καθυστερήσεις έπειτα από οδηγία της FIFA και αυτό σιγά-σιγά καθιερώθηκε και στα εθνικά πρωταθλήματα αλλά η UEFA το βλέπει διαφορετικά το θέμα και η οδηγία προς τους διαιτητές θα είναι να μην κάνουν το ίδιο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις φέτος.

Όσοι είναι υπέρ, έχουν ως επιχείρημα ότι έτσι αναπληρώνεται ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού που χάνεται μέσα στο 90λεπτο. Όσοι είναι κατά, από την άλλη, στέκονται στην επιπλέον επιβάρυνση για τους ποδοσφαιριστές σε μια εποχή που το καλεντάρι έχει γίνει πιο βαρύ από ποτέ.

Στην πρώτη κατηγορία είναι η FIFA, αλλά η UEFA είναι στη δεύτερη, σε ό,τι αφορά τις μεγάλες καθυστερήσεις, όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, παλαίμαχος άσος της Μίλαν και της εθνικής Κροατίας και νυν στέλεχος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

«Πόσο συχνά μιλάμε επικριτικά για το καλεντάρι και τα πολλά παιχνίδια; Δεν ακούμε τους παίκτες και τους προπονητές. Διαμαρτύρονται όλη την ώρα. Και τώρα προσθέτουμε έξι, επτά, ίσως περισσότερα λεπτά σε έναν αγώνα. Για κάποιους είναι 500 λεπτά τη σεζόν, οπότε έξι αγώνες παραπάνω. Είναι τρελό. Είναι πάρα πολύ, οπότε δεν θα το κάνουμε. Οι οδηγίες μας είναι διαφορετικές», ήταν τα λόγια του.