Η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε για τρίτο συνεχόμενο γκραντ σλαμ από τον πρώτο γύρο και στις δηλώσεις που ακολούθησαν η Ελληνίδα τενιστρία καταρρακωμένη ξέσπασε στον «αέρα» σε κλάματα και λυγμούς αναφέροντας μεταξύ άλλων «Ντροπιάζω τον εαυτό μου, τους ανθρώπους μου και όλους τους Έλληνες», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάνει ένα διάλειμμα από το τένις το προσεχές διάστημα.

Φανή Χαλκιά και Έρρικα Πρεζεράκου έσπευσαν την Τετάρτη (30/8) να στείλουν μηνύματα στήριξης στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Η Ολυμπιονίκης του στίβου στα 400 μ. και στα στα 400 μ. εμπόδια μίλησε στους Αταίριαστους για την τενίστρια που είναι και φίλη της.

«Η Μαρία είναι ένα καταπληκτικό κορίτσι, είμαι πολύ τυχερή που είναι φίλη μου. Αυτό το βάρος το έχουν όλοι οι αθλητές. Είναι πάρα πολύ δυνατή και δεν ντρέπεται να εκφραστεί. Εκδηλώνει δημόσια τα συναισθήματά της.

Το ξέσπασμα αυτό ίσως βοηθάει. Η Μαρία δεν κυκλοφορεί πολύ στην Ελλάδα επειδή έχει πολλά ταξίδια για να δει πόσο την αγαπάνε οι Έλληνες.

Έχω κάνει παύση, δεν είναι εύκολο. Θεωρώ ότι ήταν ένα ξέσπασμα και πιστεύω ότι θα το “βρει” και θα το “φέρει” στο μυαλό της.

Οι αθλητές όταν δεν πετυχαίνουν έναν στόχο όπως έχουν φανταστεί διαγράφουν το παρελθόν» είπε για την τενίστρια.

«Σε αγαπάμε»

Η Έρρικα Πρεζεράκου που γνωρίζει καλά από πρωταθλητισμό μιας και έχει υπάρξει και η ίδια αθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, δημοσίευσε χθες Τετάρτη (30/8) μια φωτογραφία της Μαρίας Σάκκαρη εκφράζοντας δημόσια τη στήριξη προς το πρόσωπό της αλλά και τον θαυμασμό που νιώθει για εκείνη.

«Πολλές φορές άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι και έχουν επίγνωση ότι εκπροσωπούν με την δράση τους όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και μια χώρα μπορεί να νιώθουν όπως ένιωσε η @mariasakkari. Καμιά φορά οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν στο σύνολο το πόσα προσφέρουν, το πόσο υγιή πρότυπα είναι για το σύνολο της κοινωνίας και κυρίως για τα παιδιά μας.

Κάθε μέρα σκληρή προπόνηση για να πετύχει τους στόχους της μοιράζοντας τις νίκες της απλόχερα και αναλαμβάνοντας όλη την ευθύνη για την εξελικτική της πορεία που θα περάσει από διάφορες φάσεις μιας και έτσι είναι η ίδια η ζωή .. Μαρία μου .. σε αγαπάμε πολύ γιατί αναγνωρίζουμε ότι αυτές οι περίοδοι που περνάς είναι εξίσου σημαντικές με τις νίκες σου μιας και μέσα από αυτές εξελίσσεσαι και προχωράς.

… είναι σημαντικό να μαθαίνουμε στα παιδιά μας ότι «είτε χάνω είτε κερδίζω .. μέσα μου φωνάζω Αξίζω».. Καλημέρα ηλιόλουστά μου πλάσματα… Πολύ σας αγαπώ ..» έγραψε η Έρρικα Πρεζεράκου.

«Κάποιες φορές πρέπει να πιάσεις πάτο για να εκτιμήσεις τα πιο απλά πράγματα στη ζωή»

Η ίδια η Μαρία Σάκκαρη τώρα, με ανάρτησή της ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποστήριξή του τονίζοντας ότι της δίνει κίνητρο για να συνεχίσει.

Μπορεί να μην διανύει την καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και να μην βρίσκεται στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, ωστόσο, η αγάπη που δέχτηκε από τον κόσμο τις τελευταίες ημέρες φαίνεται ότι τη βοήθησε σημαντικά. Κάτι που παραδέχτηκε σε ποστ της.

Αναλυτικά όσα έγραψε: «Πραγματικά δεν έχω λόγια να περιγράψω την αγάπη και τη στήριξη όλων σας τις τελευταίες 48 ώρες. Κάποιες φορές πρέπει να «πιάσεις πάτο» για να εκτιμήσεις τα πιο απλά πράγματα στη ζωή.

Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που μου δίνετε κίνητρο και θέληση να συνεχίσω. Μη ξεχνάτε να αγαπάτε τον εαυτό σας».