Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι παγκόσμιος πρωταθλητής και με το χρυσό μεγάλλιο στον λαιμό έκανε δηλώσεις για την επιτυχία του, αλλά και τη μεγάλη δυσκολία που είχε ο αγώνας στη Βουδαπέστη. Μάλιστα, είπε πως το μετάλλιο είναι… νοστιμότατο και πως το αφιερώνει στον Λούφι, τον χαρακτήρα από το αγαπημένο του manga One Piece, αλλά παράλληλα τόνισε πως το τελευταίο του άλμα θα μπορούσε να είναι 8.70μ και ότι αν δεν είχε κράμπες, μπορούσε να φτάσει στα 8.80!

«Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας, πολύ δύσκολη μάχη. Μετά το δεύτερο άλμα άρχισα να νιώθω κράμπες στα πόδια μου από την υγρασία και τη ζέστη και ακόμα νιώθω. Προσπαθούσα λίγο να τα χαλαρώσω, μήπως και πηδήξω.

Τα κατάφερα, στο τελευταίο άλμα τα έδωσα όλα. Θα μπορούσε να πάει πολύ λάθος αυτό, θα μπορούσα να τραυματιστώ, αλλά είμαι ok. Δεν θα συγχωρήσω ποτέ στον εαυτό μου το τελευταίο άλμα, ήταν κακό άλμα, πολύ κακό. Θα μπορούσε να είναι 8.70μ.. Μακάρι να το κάνω, γιατί αν δεν το γράψω θα είναι για μια ζωή το λάθος αυτό που έκανα.

Άφησα όντως σημάδι, γι’ αυτό δεν μου αρέσει το άλμα μου. Δες το, μου έφυγε το πόδι πίσω. 8.70μ. άλμα τώρα χάσαμε! Ο κόσμος με βοήθησε πάρα πολύ. Ήταν γεμάτο Έλληνες το στάδιο, ήταν πολύ ωραία», είπε ο Μίλτος Τεντόγλου στο gazzetta.gr.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας πρωταθλητής παραδέχθηκε πως ο δευτεραθλητής κόσμου Γουέινι Πίνοκ ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος και αποκάλυψε μία κουβέντα που είχαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, που δείχνει τον μεγάλο σεβασμό που τρέφουν οι μεγάλοι αθλητές ο ένας για τον άλλο:

«Φοβερός αγώνας γενικά. Μπράβο στον Πίνοκ! Με το που έκανα το πρώτο άλμα στα 8.50μ. ήμουν σίγουρος πως θα φτάσει αυτό το άλμα. Ο Πίνοκ το απέδειξε, είναι πολύ καλός, πολύ καλός αθλητής και είναι και πολύ καλό παιδί».

Η ατάκα του Πίνοκ στον Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου αποκάλυψε στη συνέχεια τι του είπε ο αντίπαλός του: «Ξέρεις τι μου είπε στον αγώνα; Στην τρίτη προσπάθεια κιόλας, ούτε καν στο τέλος. Δίναμε τα χέρια συνέχεια γιατί πηδούσαμε τα ίδια πράγματα και πηγαίνω και του λέω «Ε, πήδηξα 8.39μ., ένα εκατοστό μακριά από το δεύτερο άλμα σου». Και μου λέει «Μπορώ να σου πω κάτι; Εγώ μεγάλωσα βλέποντας εσάς να αγωνίζεστε και είναι τιμή μου να αγωνίζομαι εδώ. Και του είπε πως το σέβομαι αυτό, τον σέβομαι.

Είναι πολύ καλός. 8.50μ. προκριματικό και τελικό; Ποιος το κάνει αυτό; Εγώ δεν μπορώ να το κάνω. Βέβαια έκανα 8.50μ. δύο φορές τώρα…».

Στην ερώτηση για το αν αγχώθηκε, εξήγησε πως το μόνο άγχος που είχε ήταν λόγω κάποιων ενοχλήσεων που ένιωσε ενώ τόνισε πως σήμερα θα μπορούσε να έχει κάνει 8.80μ.: «Ήμουν αγχωμένος αν θα με αφήσουν τα πόδια μου ή όχι να κάνω το τελευταίο άλμα. Τώρα αν το πόδι μου κοβόταν, αν θα πάθαινα κράμπα, δεν το ήξερα από πριν. Αλλά μπήκα να το παλέψω.

Τι πρέπει να κάνω για να μου δώσει respect ο Καρλ Λούις; 8.75μ. περίπου; Θα μπορούσα να το κάνω σήμερα. Αν δεν ένιωθα τις κράμπες και είχα τα παπούτσια σπριντ, θα το έκανα σήμερα. Θα έκανα 8.80μ.

Πλέον θέλω να κάνω μεγάλα άλματα, να κάνω τις επιδόσεις που θέλω γιατί σήμερα δεν ήταν αυτό που ήθελα. Ήταν ωραία νίκη, αλλά όχι αυτό που ήθελα», δήλωσε στο Gazzetta.

Τέλος, αφιέρωσε το μετάλλιο στον… Λούφι:

«Το μετάλλιο το αφιερώνω στον Λούφι. Το Gear 5 με βοήθησε».