Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε φτάσει ως τον τελικό στο 1000άρι τουρνουά του Σινσινάτι πέρυσι και ήθελε μια ανάλογη πορεία φέτος για να έχει ελπίδες να παραμείνει στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά τελικά αποκλείστηκε στον 3ο γύρο χάνοντας με 2-0 σετ από τον Χούμπερτ Χούρκατς.

Ο Έλληνας τενίστας ήταν το φαβορί για τη νίκη αλλά έπρεπε να παρουσιαστεί καλύτερος από ό,τι στον αγώνα της Τετάρτης με τον Σέλτον και δεν το έκανε. Η κακή μέρα, άλλωστε, φάνηκε από νωρίς αφού δέχθηκε break, βρέθηκε πίσω με 3-0 και τελικά, όσο κι αν το προσπάθησε, έχασε το πρώτο σετ με 6-3.

Έτσι, ο Τσιτσιπάς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και το γεγονός ότι με το ξεκίνημα του δεύτερου σετ δέχθηκε break δεν ήταν καλό σημάδι για τη συνέχεια… Ο Στέφανος προσπάθησε να κάνει και αυτός break για να ισορροπήσει την κατάσταση αλλά ο Χούρκατς κρατούσε το σερβίς του και αυτό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, αφού πήρε και το δεύτερο σετ, με 6-4 αυτή τη φορά.

Στον επόμενο γύρο του τουρνουά, επομένως, πέρασε ο Χούρκατς, με τον Τσιτσιπά να αποκλείεται νωρίς και να χάνει ήδη θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, αφού από το Νο4 πάει άμεσα στο Νο7.

Τα σετ: 3-6, 4-6