Τραγικό θάνατο βρήκε ο γνωστός bodybuilder, fitness influencer και σύμβουλος διατροφής Τζάστιν Βίκι, όταν επιχείρησε να σηκώσει μπάρα βάρους 210 κιλών. Το περιστατικό συνέβη στις 15 Ιουλίου σε γυμναστήριο – The Paradise Bali gym – της Ινδονησίας.

Ο Justyn Vicky, από την Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας, προσπαθούσε να τεντώσει τα πόδια του καθώς η βαριά μπάρα βάραινε στους ώμους του – αλλά πάλευε να σταθεί όρθιος.

Το βάρος αποδείχτηκε υπερβολικό, έχασε την ισορροπία και τον έλεγχο πέφτοντας στο πάτωμα και η μπάρα έπεσε στο πίσω μέρος του λαιμού του.

Ο Βίκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο τοπικό νοσοκομείο με κάταγμα στον αυχένα και συμπίεση σε ζωτικά νεύρα που συνδέονται με την καρδιά και τους πνεύμονες. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, που τον έβαλαν αμέσως στο χειρουργείο, ο 33χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

Στο κόσμο του bodybuilding και του fitness η είδηση του θανάτου του αθλητή προκάλεσε σοκ και κύμα συγκίνησης. Πολλοί φίλοι του και συνάδελφοι απέτισαν φόρο τιμής με αποχαιρετιστήρια μηνύματα στα social media.

Όλοι τους έκαναν λόγο για έναν καλό άνθρωπο, ευγενικό και κοινωνικό που πάντα μοιραζόταν τις γνώσεις του για το γυμναστήριο και συμβούλευε άπαντες να είναι προσεκτικοί και να μην υπερβαίνουν τις δυνατότητές τους κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Γνωστός για το πάθος του με το άθλημα, ο Βίκι εργαζόταν ως σύμβουλος διατροφής και προσωπικός γυμναστής. Είχε 30.000 ακολούθους στον λογαριασμό του στο Instagram, μέσω του οποίου συνήθιζε να δίνει συμβουλές για την εκγύμναση και τη διατροφή, αλλά και οδηγίες στους ασκούμενους να μην ξεπερνούν τις δυνατότητες του σώματός τους.