Ο Κώστας Σλούκας έγινε το πρόσωπο του καλοκαιριού στο ελληνικό μπάσκετ με την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και να υπογράψει στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ανακοίνωσε επισήμως την απόκτησή του, με αποτέλεσμα να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, εξαιρώντας φυσικά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που είναι στο ΝΒΑ.

Ο 33χρονος γκαρντ προστίθεται στη λίστα αυτών που έχουν φορέσει τις φανέλες των δύο αιωνίων αντιπάλων αλλά θα είναι στην κορυφή αυτής με τους πιο ακριβοπληρωμένους, αφού η συμφωνία του με τους Πράσινους προβλέπει ότι θα παίρνει 3 εκατ. ευρώ ετησίως, υπογράφοντας συμβόλαιο τριών χρόνων.

Έτσι, έπιασε στην 1η θέση τον Θοδωρή Παπαλουκά, ο οποίος το 2008 είχε φύγει από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να επιστρέψει στους Ερυθρόλευκους για 9 εκατ. ευρώ σε τρία χρόνια.

Από εκεί και πέρα, ο Βασίλης Σπανούλης είχε υπογράψει για 2,4 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό όταν είχε φύγει από τον Παναθηναϊκό το 2010 ενώ στη συνέχεια είχε ανανεώσει με τους Πειραιώτες για 2,6 εκατ. ευρώ ετησίως. Όσο για τον Νικ Καλάθη, είχε φτάσει μέχρι τα 2,2 εκατ. ευρώ όταν ήταν στους Πράσινους.

Από τη σχετική λίστα φυσικά, όπως προαναφέρθηκε, εξαιρείται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αφού τα οικονομικά δεδομένα στο ΝΒΑ είναι εντελώς διαφορετικά.