Μέσα σε μια μέρα η Άρσεναλ έκλεισε δύο μεταγραφές 200 εκατομμυρίων ευρώ. Η αγγλική ομάδα δείχνει με αυτές τις κινήσεις πως θέλει να εκθρονίσει τη Μάντσεστερ Σίτι από την κορυφή της Premier League, αλλά και να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στο Champions League. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των αγγλικών ΜΜΕ, δε, έπεται και συνέχεια…

Οι «κανονιέρηδες» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Κάι Χάβερτς από την Τσέλσι έναντι ποσού που υπολογίζεται στα 78 εκατομμύρια ευρώ. Υπέγραψε συμβόλαιο ως το 2028 για το οποίο θα αμείβεται με περίπου δέκα εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ο 24χρονος Γερμανός επιθετικός έπαιξε συνολικά σε 47 αγώνες και πέτυχε 9 γκολ, σε όλες τις διοργανώσεις, την περασμένη αγωνιστική περίοδο με τους «μπλε». «Είναι πολύ συναρπαστικό για μένα να εντάσσομαι σε αυτόν τον καταπληκτικό σύλλογο και να είμαι μέλος της οικογένειας της Άρσεναλ. Αυτός ο σύλλογος έχει μια τόσο μεγάλη ιστορία κι ελπίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα», υπογράμμισε ο Χάβερτς στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Premier League

Στο μεταξύ, η Άρσεναλ έκλεισε κατ’ αρχήν συμφωνία με τη Γουέστ Χαμ για τον Ντέκλαν Ράις. Θα δώσει συνολικά 121,5 εκατομμυρίων ευρώ με το ποσό να αποτελεί ρεκόρ στα χρονικά της Premier League για την αγορά ενός ποδοσφαιριστή, ξεπερνώντας τα 117,5 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε η Μάντσεστερ Σίτι για τον Τζακ Γκρίλις.

Η προσφορά χωρίζεται σε δύο μέρη: 115,7 εκατομμύρια ευρώ φιξ που θα πληρωθούν σε τέσσερα χρόνια και 5,8 σε μπόνους. Οι δύο ομάδες τώρα διαπραγματεύονται τον τρόπο καταβολής του ποσού. Η Άρσεναλ πρότεινε να δώσει αυτά τα χρήματα σε βάθος 4ετίας, ενώ η Γουέστ Χαμ τα θέλει σε 18 μήνες.

Σε κάθε περίπτωση με αυτή την προσφορά, η Άρσεναλ έδιωξε από το τραπέζι των διαρπαγματεύσεων τη Μάντσεστερ Σίτι που επίσης ενδιαφερόταν για την αγορά του 24χρονου Άγγλου μέσου.

Παράλληλα, η Άρσεναλ ετοιμάζει κι άλλο deal. Τα έχει βρει σε όλα με τον Ολλανδό αμυντικό Γιούριεν Τίμπερ του Άγιαξ και τώρα βρίσκεται σε συζητήσεις με τον «Αίαντα» για το ποσό της μεταγραφής. Ο Άγιαξ αξιώνει 46 εκατομμύρια ευρώ για να παραχωρήσει τον παίκτη του.