Έτοιμος να αντιμετωπίσει την ελληνική πρόκληση δηλώνει στην «Record» o Zεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος αποκαλύπτει στους συμπατριώτες του, τι του ζήτησαν στον Παναθηναϊκό!

«Ήξερα ότι θα είναι εντελώς διαφορετική εμπειρία. Ήρθα σε μια ομάδα που είναι πρωταθλήτρια στην χώρα της, που κατέκτησε το κύπελλο και ήταν ακόμα στο Τσάμπιονς Λιγκ και είχε να δώσει δύο παιχνίδια.

Ήρθα για να κάνω την ομάδα να παίζει καλύτερα, όπως θέλουν οι οπαδοί της και να κατακτήσουμε και πάλι το πρωτάθλημα. Μου ζήτησαν να νικάμε και να παίζουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο» τόνισε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

– Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μίλησε για την ελληνική εμπειρία

«Είναι μια νέα πραγματικότητα από την στιγμή που η επικοινωνία δεν είναι εύκολη. Η πρόθεση του συλλόγου είναι να πάρει μερικούς παίκτες-ονόματα ικανούς να κάνουν τη διαφορά. Έμαθα όλους τους παίκτες, γνωρίζω, όμως, πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε».

– Για την νέα πρόκληση της καριέρα του

«Κάθε πρόκληση είναι δύσκολη. Είναι διαφορετική πρόκληση, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά μου είναι πως δεν φοβάμαι. Δεν προκαλώ συγκρούσεις, αλλά δεν τις αποφεύγω κιόλας. Έχω το κουράγιο να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις».

– Για την ευρωπαϊκή εικόνα του Παναθηναϊκού

«Ο Παναθηναϊκός, πρέπει να είναι πρώτος στην Ελλάδα. Πρέπει να προετοιμάσουμε μια ομάδα που θα κερδίζει συνέχεια στην Ελλάδα και που θα είναι σε θέση να κάνει καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη. Η Πόρτο κατάφερε να τις ξεπεράσει αυτές τις δυσκολίες. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι εφικτό».

– Για το αν υπάρχει κάποιος Πορτογάλος που θα έφερνε στον Παναθηναϊκό

«Μπορεί να υπάρχουν 1-2 παίκτες… Αν δει κάποιος τις απαιτήσεις που έχει ο Παναθηναϊκού θα δει πως αφορούν παίκτες που ασφαλώς δεν είναι μέτριοι και που αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες στην Πορτογαλία».

– Για την πρόκληση και τα αποτυχημένα περάσματα του Φερνάντο Σάντος και του Ζοζέ Πεσέιρο

«Η ατμόσφαιρα του ελληνικού ποδοσφαίρου σε οδηγεί σε αυτό. Προπονητές με καλά βιογραφικά αναγκάζονται να προσαρμοστούν σε συνθήκες που δεν είναι καλές για τον οποιονδήποτε».

– Για το αν σκέφτηκε να αποσυρθεί μετά το αποτυχημένο πέρασμα από τη Μάλαγα

«Όχι. Το σκέφτηκα όταν έφυγα από την Πόρτο…»

Πηγή: gazzetta.gr