Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, υποστήριξε πως δεν ανησυχεί πως τα χρήματα που προσφέρουν οι σύλλογοι από τη Σαουδική Αραβία θα αποσταθεροποιήσουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μάλιστα, χαρακτήρισε λάθος την προσέγγιση των Σαουδαράβων με τις δαπανηρές και ηχηρές μεταγραφές και την συνέκρινε μ’ εκείνη της Κίνας.

«Φοβάστε τα μεγάλα “χτυπήματα” από συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας;», ερωτήθηκε στη διάρκεια συνέντευξής του από το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο «NOS». «Όχι, όχι, όχι. Νομίζω ότι είναι λάθος, κυρίως για το ποδόσφαιρο της Σαουδικής Αραβίας», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA και συνέχισε: «Γιατί είναι πρόβλημα γι΄ αυτούς; Γιατί πρέπει να επενδύσουν στην ακαδημία Νέων, να φέρουν προπονητές και να αναπτύξουν τους δικούς τους παίκτες. Το σύστημα υπογραφής παικτών που έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την καριέρα τους δεν είναι ένα μοντέλο που επιτρέπει την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου», συνέχισε. «Ένα παρόμοιο λάθος έγινε στην Κίνα, όταν όλοι πήραν παίκτες που ήταν στο τέλος της καριέρας τους».

«Πείτε μου, ποιος παίκτης στην ακμή του πήγε να παίξει στη Σαουδική Αραβία; Αλλά δεν είναι μόνο τα χρήματα. Οι παίκτες θέλουν να κερδίζουν τις καλύτερες διοργανώσεις. Και η κορυφαία διοργάνωση είναι στην Ευρώπη», είπε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας. Και συμπλήρωσε: «Δεν τους έχουμε χάσει. Παίζουν ακόμα ποδόσφαιρο. Στο τέλος της καριέρας τους κάποιοι παίκτες πηγαίνουν κάπου για να κερδίσουν κάποια χρήματα».

Ως τώρα, ομάδες από την Σαουδική Αραβία έχουν αποκτήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Καρίμ Μπενζεμά με συμβόλαια που ξεπερνούν το ένα δισ. ευρώ, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα στις ομάδες της χώρας θα προστεθούν παίκτες όπως οι Εν’ Γκολό Καντέ, Χακίμ Ζιγές, Εντουάρ Μεντί, ενώ προσφέρονται υψηλά συμβόλαια ουσιαστικά σε οποιονδήποτε μεγάλο αστέρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου βρίσκεται σε ηλικία 30 ετών και άνω.