Η Ολλανδία προηγήθηκε, η Κροατία έκανε την ανατροπή, οι Οράνιε ισοφάρισαν σε 2-2 και έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση αλλά εκεί η «Χρβάτσκα» έδειξε χαρακτήρα και πέτυχε άλλα δύο γκολ για να επικρατήσει με 4-2 και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Nations League, όπου περιμένει Ισπανία ή Ιταλία.

Το παιχνίδι δεν είχε και τον καλύτερο ρυθμό από το ξεκίνημά του, γεγονός πάντως που δεν ενόχλησε και ιδιαίτερα τους γηπεδούχους Ολλανδούς από τη στιγμή που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 34′ με διαγώνιο σουτ του Μάλεν μετά την πάσα του Βίφερ.

Το 1-0 έμεινε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου αλλά στο δεύτερο τα δεδομένα άλλαξαν, με τους Κροάτες να ισοφαρίζουν στο 55′ με πέναλτι του Κράμαριτς μετά το κράτημα του Χάκπο στον Μόντριτς, για να έρθει και το 1-2 στο 72′ από τον Πάσαλιτς μετά το γύρισμα του Ιβάνουσετς. Όλα έδειχναν, επομένως, ότι η Χρβάτσκα θα έπαιρνε τη νίκη και την πρόκριση αλλά στο 96′, στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων, ο Λανγκ έκανε το 2-2 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί, στο 98′ ο Πέτκοβιτς γύρισε ωραία μετά την πάσα του Μόντριτς και με δυνατό σουτ έγραψε το 2-3, με την Ολλανδία να προσπαθεί στη συνέχεια για την ισοφάριση και την Κροατία να σφραγίζει τη νίκη στο 117′, όταν ο Μόντριτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Πέτκοβιτς, διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

Ολλανδία: Μπίλοου, Ντάμφρις (85′ Λανγκ), Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Άκε, Βίφερ (75′ Βαϊνάλντουμ), Κουπμάινερς, Ντε Γιονγκ, Σίμονς (64′ Βέγκχορστ), Μάλεν (75′ Μπέργκχαους), Χάκπο (105′ Ντε Ρουν).

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς (79′ Στάνισιτς), Σούταλο (91′ Πέτκοβιτς), Βίντα, Πέρισιτς, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (85′ Μάγερ), Πάσαλιτς, Ιβάνουσετς (78′ Βλάσιτς), Κράμαριτς (89′ Έρλιτς).