Η Εθνική Ελλάδας υποδέχεται την Παρασκευή (16/6) την Ιρλανδία για τα προκριματικά του Euro 2024 και το παιχνίδι, όπως λένε στην ΕΠΟ, θα διεξαχθεί κανονικά παρά το γεγονός ότι κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος λόγω του ναυαγίου στην Πύλο, αφού πρόκειται για αγώνα που είναι υπό την ευθύνη της UEFA και όχι της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Το ναυάγιο που έγινε ανοιχτά της Πύλου έχει ως αποτέλεσμα να αποφασιστεί τριήμερο εθνικό πένθος, γεγονός που προκαλεί προβλήματα με τη διεξαγωγή κάποιων αγώνων, όπως για παράδειγμα ο 4ος τελικός της Basket League ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Με μια πρώτη ματιά στο πρόγραμμα, θέμα υπάρχει και με το παιχνίδι της Ελλάδας με την Ιρλανδία για τα προκριματικά του Euro 2024, αφού είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή (16/6), αλλά σύμφωνα με την ΕΠΟ δεν υπάρχει ενδεχόμενο αναβολής.

Ο λόγος; Πρόκειται για παιχνίδι που γίνεται για διοργάνωση της UEFA και η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν επηρεάζεται, τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα, από την απόφαση ενός κράτους για εθνικό πένθος.