Η Μαρία Σάκκαρη αντιμετώπισε την Αλίζ Κορνέ, Νο72 στην παγκόσμια κατάταξη, στον δεύτερο αγώνα της για το τουρνουά του Νότιγχαμ και ήταν το φαβορί για τη νίκη και την πρόκριση στον επόμενο γύρο αλλά πραγματοποίησε πολύ κακή εμφάνιση και ηττήθηκε με 2-0 και αποκλείστηκε.

Η Ελληνίδα τενίστρια, Νο8 στην παγκόσμια κατάταξη, παραδοσιακά δυσκολεύεται σε επιφάνεια με χορτάρι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να προχωρήσει περισσότερο στο Νότιγχαμ. Με την εμφάνιση που έκανε, όμως, δεν γινόταν να νικήσει την Κορνέ, παρά το γεγονός ότι είχε επικρατήσει στις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις τους.

Η Σάκκαρη έχασε με… 6-1 το πρώτο σετ και αυτό τα λέει όλα για την απόδοσή της, η οποία, είναι η αλήθεια, βελτιώθηκε στο δεύτερο αλλά όχι τόσο ώστε να ανατρέψει την κατάσταση. Η Κορνέ, επομένως, πήρε και το δεύτερο σετ, με 6-4 αυτή τη φορά, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στους «8» του τουρνουά.

Όσο για τη Μαρία, στρέφει την προσοχή της στις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις, όπου προφανώς θα πρέπει να παρουσιαστεί σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι στο Νότιγχαμ.

Τα σετ: 1-6, 4-6