Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα έρθουν αντιμέτωποι στο ΣΕΦ στην πρώτη αναμέτρηση για τους τελικούς της Basket League, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι το απόλυτο φαβορί μετά και τον χαμένο τελικό στη Euroleague, την ώρα που το «τριφύλλι» βρίσκεται σε καθεστώς αναδιοργάνωσης, περιμένοντας τη νέα αγωνιστική περίοδο όταν και θα ξεκινήσει η εποχή Αταμάν.

Παρόλα αυτά, το ντέρμπι «αιωνίων» έχει πάντα μία ιδιαίτερη αίγλη, με τους Πειραιώτες να θέλουν να δώσουν συνέχεια στο νικηφόρο σερί τους και τους «πράσινους» να θέλουν να αντιδράσουν και να παρουσιαστούν ανταγωνιστκοί στη σείρα ή και ακόμα να κάνουν την έκπληξη με την κατάκτηση του τίτλου.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα, με τον Ολυμπιακό να έχει «κόψει» τον Κάναν από το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί με πέντε ξένους λόγω της απομάκρυνσης του Μπέικον για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Το ΣΕΦ αναμένεται να είναι κατάμεστο, με το τζάμπολ να δίνεται στις 21:15. Ο μεγάλος αγώνας θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Πουρσανίδης, Τσαρούχα και Τσιμπούρης.