Έκπληξη προκαλούν οι φήμες που κυκλοφορούν και οι οποίες θέλουν τον Γκουστάβο Πογέτ να μην καλεί τον Κώστα Φορτούνη στην Εθνική Ελλάδας για τους αγώνες με Ιρλανδία και Γαλλία τον Ιούνιο στα προκριματικά του Euro 2024, παρά το γεγονός ότι έκανε πολύ καλό δεύτερο γύρο στο πρωτάθλημα.

Η σεζόν δεν άρχισε καθόλου καλά για τον διεθνή Έλληνα άσο του Ολυμπιακού, αφού ο Πέδρο Μαρτίνς τον είχε θέσει εκτός ομάδων. Αυτό, με δεδομένο ότι προερχόταν και από σοβαρό τραυματισμό, είχε ως συνέπεια ο Φορτούνης να μείνει πίσω, αλλά τελικά κάλυψε το χαμένο έδαφος με πειστικό τρόπο.

Αυτό έγινε σαφές στο δεύτερο μισό της σεζόν, όταν και οι εμφανίσεις του ήταν τέτοιες που έκανε τους πάντες να παραδεχθούν ότι αντικειμενικά είναι σε πάρα πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Αυτός είναι και ο λόγος που προκαλούν έκπληξη οι φήμες που κυκλοφορούν και θέλουν τον Φορτούνη να μην καλείται τελικά στην Εθνική ομάδα για τους αγώνες με Ιρλανδία και Γαλλία στις 16 και 19 Ιουνίου αντίστοιχα.

Αν όντως ισχύει αυτό, αν όντως δεν κληθεί, τότε θα προκληθούν και απορίες για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι κλήσεις στην Εθνική Ελλάδας την παρούσα χρονική στιγμή. Παράλληλα, πέραν της δεδομένης στενοχώριας, ο Φορτούνης μπορεί να νιώσει έως και προσβεβλημένος από μια τέτοια απόφαση γιατί έκανε τεράστια προσπάθεια για να επανέλθει στο επιθυμητό επίπεδο έπειτα από όσες δυσκολίες αντιμετώπισε, πραγματοποιώντας εξαιρετικό δεύτερο γύρο στο πρωτάθλημα.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι αυτή τη στιγμή είναι μέσα στους τρεις καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές και ενδεχομένως να είναι ο πιο φορμαρισμένος, οπότε αν όντως επιβεβαιωθεί ότι θα μείνει εκτός Εθνικής ομάδας η έκπληξη θα είναι μεγάλη.