«Καζάνι που βράζει» είναι η Παρί Σεν Ζερμέν το τελευταίο διάστημα και δη μετά από τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του UEFA Champions League από την Μπάγερν Μονάχου. Οι οπαδοί της συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του κλαμπ την Τετάρτη (3/5) και άρχισαν να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα εναντίον της διοίκησης, του Λιονέλ Μέσι, του Νεϊμάρ και άλλων παικτών.

Ο 35χρονος Αργεντινός βρίσκεται στο… στόχαστρο των οπαδών της Παρί Σεν Ζερμέν εδώ και πολύ καιρό και πιο συγκεκριμένα αφότου ως ηγέτης της εθνικής ομάδας της χώρας του νίκησε τη Γαλλία με 4-2 στα πέναλτι στον τελικό του Μουντιάλ 2022. Ωστόσο, όσο ο σύλλογος ήταν εντός στόχων η δυσαρέσκειά τους δεν ήταν εκδηλωνόταν. Πλέον, όμως, ο Λιονέλ Μέσι είναι… φευγάτος και περιμένει την Μπαρτσελόνα να βρει την «χρυσή τομή» στο Financial Fair Play και να επιστρέψει στο… σπίτι του.

Μάλιστα, το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε καθώς ταξίδεψε στη Σαουδική Αραβία για επαγγελματικές υποχρεώσεις, ενώ η ομάδα δεν το ήθελε προκάλεσε την οργή του κοινού. «Μέσι, π… γιε», φώναζαν οι οπαδοί της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο σύλλογος αποφάσισε να τον τιμωρήσει με αποκλεισμό δύο εβδομάδων από την ομάδα και σ’ αυτό το διάστημα δεν θα λάβει χρήματα, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ.

Με την ομάδα να έχει χάσει σε τρία από τα τελευταία έξι παιχνίδια της, να τρεκλίζει στην Ligue 1 και να δείχνει εικόνα διάλυσης, οι οπαδοί ζήτησαν την παραίτηση της διοίκησης, καθώς επίσης και την αποχώρηση του προπονητή Κριστόφ Γκαλτιέ και διαφόρων παικτών που εκτιμούν πως είναι αδιάφοροι όπως ο Νεϊμάρ και ο Μάρκο Βεράτι, μεταξύ άλλων.

Αυτό το καλοκαίρι αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην Παρί Σεν Ζερμέν με το κλαμπ να θέλει να «χτίσει» την ομάδα αποκλειστικά γύρω από τον Κιλιάν Εμπαπέ, ενώ το Financial Fair Play υποχρεώνει τη διοίκηση να μειώσει κατά σχεδόν 200 εκατομμύρια ευρώ το μισθολογικό κόστος του ρόστερ. Ο Εμπαπέ έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2024 με οψιόν επέκτασης ως το 2025. Τον Ιανουάριο του επόμενου έτους θα μπορεί να διαλέξει την επόμενη ομάδα του χωρίς περιορισμούς, αν δεν έχει ανανεώσει προηγουμένως.