Η κλήρωση των ομίλων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του μπάσκετ, το οποίο θα διεξαχθεί στις Φιλιππίνες, έγινε και η Εθνική Ελλάδας θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ, όπως και τις Ιορδανία και Νέα Ζηλανδία, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να περιμένει τη μάχη με τους υπόλοιπους αστέρες του ΝΒΑ.

Το 2006 η Εθνική Ελλάδας είχε συναντήσει τους Αμερικάνους στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ, πετυχαίνοντας μια νίκη που έμεινε στην ιστορία. Φέτος, στη διοργάνωση που αρχίζει στις 25 Αυγούστου και ολοκληρώνεται 10 Σεπτεμβρίου, θα τα πει μαζί τους από νωρίς, αφού οι δύο ομάδες κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο.

Μαζί τους και οι Νέα Ζηλανδία και Ιορδανία, με τις δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο να παίρνουν την πρόκριση για τους «16» και να μεταφέρουν τα αποτελέσματά τους σε νέο όμιλο. Από εκεί και πέρα, οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο θα περάσουν στους «8», όπου και τα παιχνίδια θα είναι νοκ-άουτ.

Ο όμιλος της Εθνικής Ελλάδας είναι ο 3ος και διασταυρώνεται με τον 4ο, στον οποίο είναι οι Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Μεξικό και Αίυπτος.

Οι όμιλοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Group A: Φιλιππίνες, Ιταλία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ανγκόλα
Group B: Σερβία, Πουέρτο Ρίκο, Κίνα, Νότιο Σουδάν
Group C: ΗΠΑ, Ελλάδα, Νέα Ζηλανδία, Ιορδανία
Group D: Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Μεξικό, Αίγυπτος
Group E: Ιαπωνία, Αυστραλία, Γερμανία, Φινλανδία
Group F: Σλοβενία, Βενεζουέλα, Γεωργία, Πράσινο Ακρωτήρι
Group G: Ισπανία, Βραζιλία, Ιράν, Ακτή Ελεφαντοστού
Group H: Καναδάς, Γαλλία, Λετονία, Λίβανος