Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της Κορίνθιανς υπέβαλε ο Κούκα, μόλις μία εβδομάδα μετά την πρόσληψή του, έπειτα από μαζικές αντιδράσεις των φίλων της ομάδας λόγω παλαιότερης καταδίκης του για βιασμό.

Μετά το τέλος του αγώνα για το Κύπελλο Βραζιλίας με την Ρέμο, που η Κορίνθιανς κέρδισε στα πέναλτι, ο 60χρονος ανακοίνωσε την απόφασή του με δάκρυα στα μάτια.

Ο Κούκα είχε καταδικαστεί, ερήμην, το 1989 στην Ελβετία, για βιασμό, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους οπαδούς της «Τιμάο».

Εκείνη την εποχή ο Κούκα, ο οποίος πάντα δήλωνε αθώος, έπαιζε στην Γκρέμιο και όταν ενεπλάκη σε αυτή την υπόθεση στη συνέχεια καταδικάστηκε από την ελβετική δικαιοσύνη, μαζί με δύο συμπαίκτες του.

Στις διαμαρτυρίες του κοινού, με πάρα πολλά πανό, γραμμένα στα κεντρικά γραφεία του συλλόγου και διαδηλώσεις στους δρόμους, προσχώρησε και η ίδια η γυναικεία ομάδα της Κορίνθιανς, η οποία είχε επικρίνει την απόφαση της διοίκησης.

Μετά από τη γενική κατακραυγή, λοιπόν, ο Κούκα αποφάσισε να φύγει. «Έζησα έναν εφιάλτη και τις τελευταίες μέρες κυριολεκτικά με σφάγιασαν», είπε στους -πρώην πια- ποδοσφαιριστές του.

«Είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να συμβεί, τα κοινωνικά δίκτυα των κοριτσιών μου έχουν γεμίσει από προσβολές για εμένα. Σε ένα μήνα θα γίνω 60 ετών και σε αυτή την ηλικία η οικογένεια είναι πάντα πρώτη, οπότε φεύγω».