Την αγορά της Γαλλίας, Ολυμπιακός δεν την… ανακάλυψε τώρα, λόγω Μιραλάς. Εδώ και 2,5 περίπου χρόνια, οι «ερυθρόλευκοι» σκάουτερς έχουν… οργώσει την Γαλλία.

Δεν έχουν παρακολουθήσει μόνο ματς του Σαμπιονά, αλλά και από την Ligue 2. Είχαν εντοπίσει αρκετούς παίκτες, αλλά μόνο με τον Μιραλάς δρομολογήθηκαν εξελίξεις και έφεραν τον παίκτη στο λιμάνι.

Από την Γαλλία αποκτήθηκε και ο Μοντέστο, ένας παίκτης που αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμος και τώρα που οι Πειραιώτες ψάχνουν χαφ, δεν το σκέφτηκαν και πολύ. Ανοιξαν τα κιτάπια τους και αποφάσισαν να ψωνίσουν και πάλι από την αγορά της Γαλλίας.

Δεν είναι δα τυχαίο, ότι το 70% των ονομάτων που έχουν «παίξει» στον Τύπο, αφορούν παίκτες που αγωνίζονται στην Γαλλία. Αυτό συμβαίνει, γιατί η λίστα των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι μεγάλη και μόνο οι ίδιοι οι διοικούντες, ξέρουν ποιος είναι ο εκλεκτός.

Δύο ονόματα που δεν έχουν παίξει και βρίσκονται σίγουρα στην λίστα των Πειραιωτών είναι αυτά των Κλεμέντ Σαντόμ και Ρολάν Λαμά.

Ο Σαντόμ ανήκει στην Παρί Σεν Ζερμέεν. Είναι στιλ Ιμπαγάσα… μηχανάκι στη μεσαία γραμμή, αλλά πιο ψηλός (1,80). Πρόκειται για βασικό στέλεχος, με 12 συμμετοχές και τον είχε παρακολουθήσει ο Δημήτρης Μπαρμπαλιάς στις 12 Μαρτίου του 2009, στο παιχνίδι της Παρί με την Μπράγκα. Ο Σαντόμ, μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, οπότε η απόκτησή του είναι σχετικά εύκολη υπόθεση.

Ο Ρολάν Λαμά, θεωρείται από τους σκάουτερ του Ολυμπιακού, ως εξαιρετική περίπτωση. Είναι 22 ετών και πέντε φορές διεθνής με την Εθνική Βελγίου. Ανήκει στη Λε Μαν, η οποία συγκαταλέγεται στα φαβορί για άνοδο στο Σαμπιονά. Παίκτης που μοιάζει στον Μιραλάς, όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού.

Μπορεί με ευκολία να παίξει στον πλάγια, αλλά και στον άξονα. Βασικό στέλεχος της Λε Μαν (12 ματς φέτος, τα 10 βασικός) και το συμβόλαιό του λήγει σε έναν χρόνο, οπότε στην περίπτωση αυτή μιλάμε για μεταγραφή και όχι για μια απλή συμφωνία με τον παίκτη. Σύμφωνα με αυτούς που τον έχουν δει, πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση και στον Ολυμπιακό, αυτό το γνωρίζουν…

Πηγή: gazzetta.gr