Αλλαγή δεδομένων στη Serie A αφού η έφεση της Γιουβέντους για την αφαίρεση 15 βαθμών για φερόμενες οικονομικές παρατυπίες σε μεταγραφές, αν και στο ιταλικό Δίκαιο δεν υπάρχει κανείς σχετικός νόμος, έγινε εν μέρει δεκτή και η ομάδα παίρνει πίσω τους βαθμούς και ανεβαίνει στην 3η θέση, με το θέμα να επανεξετάζεται σε ένα μήνα και να πάει προς πρόστιμο.

Ήταν 20 Ιανουαρίου όταν το δικαστήριο της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ανακοίνωνε ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών από τη Γιούβε για μεταγραφικά deals που κρίθηκαν παράτυπα, χωρίς όμως να παραπεμφθεί και να τιμωρηθεί καμία από τις ομάδες με τις οποίες έκανε αυτά τα deals.

Ήταν γενικά μια υπόθεση που από την πρώτη στιγμή προκάλεσε την αντίδραση πολλών νομικών στην Ιταλία αφού το κλαμπ τιμωρήθηκε για παραβίαση νόμου χωρίς να υπάρχει καν σχετικός νόμος, οπότε η έφεση αναμενόταν με ενδιαφέρον. Μια έφεση που εκδικάστηκε… τρεις μήνες μετά, με την απόφαση να είναι στη μέση.

Από τη μία ικανοποιημένη η Γιουβέντους επειδή πήρε πίσω τους 15 βαθμούς και ανέβηκε στην 3η θέση οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος, από την άλλη ικανοποιημένος ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας επειδή το θέμα θα επανεξεταστεί. Από εκεί και πέρα, το αν θα αποφασίσουν αφαίρεση λιγότερων βαθμών ή μόνο πρόστιμο, θα φανεί σε ένα μήνα.

Με τη σεζόν να πλησιάζει στο τέλος της, πάντως, είναι ένα θέμα το πώς μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία αν υπάρξει ξανά αφαίρεση βαθμών, αφού το κλαμπ θα έχει δικαίωμα έφεσης, η οποία, βάσει νόμου, θα πρέπει να εκδικαστεί τουλάχιστον 60 μέρες μετά. Τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου δηλαδή…