Μετά το 2-0 στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με το ίδιο σκορ και στο Στάμφορντ Μπριτζ την Τσέλσι έχοντας για σκόρερ τον Ροντρίγκο και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι ή τη Μπάγερν Μονάχου.

Οι Λονδρέζοι ήθελαν ένα γρήγορο γκολ και γι’ αυτό προσπάθησαν να πιέσουν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά οι Μαδριλένοι ήξεραν πώς να διαχειριστούν την κατάσταση και στο 20′ απείλησαν με τον Ροντρίγκο, το σουτ του οποίου από δύσκολη θέση πήγε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Σχεδόν ένα 10λεπτο μετά ο Βραζιλιάνος της Ρεάλ προσπάθησε ξανά αλλά ο Κέπα απέκρουσε, όπως έκανε και στο 32′ σε προσπάθεια του Μόντριτς, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να έχει τον έλεγχο και την Τσέλσι να γίνεται απειλητική μόνο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν χρειάστηκε η μεγάλη επέμβαση του Κουρτουά στο σουτ του Κουκουρέγια από κοντά για να παραμείνει το 0-0.

Αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία των Άγγλων για να προηγηθούν αλλά δεν το έκαναν και τιμωρήθηκαν στο 58′, όταν ο Ροντρίγκο έφυγε στην αντεπίθεση, συνεργάστηκε με τον Βινίσιους και ολοκλήρωσε τη φάση κάνοντας το 0-1. Ήταν το γκολ που έγειρε οριστικά την πλάστιγγα προς την πλευρά των Ισπανών, οι οποίοι ήλεγξαν την κατάσταση και στο 80′ έκαναν και το 0-2 ξανά με τον Ροντρίγκο, μετά την ασίστ του Βαλβέρδε, κλειδώνοντας την πρόκριση στους ημιτελικούς.

Τσέλσι: Κέπα, Φοφανά, Τιάγκο Σίλβα, Τσαλόμπα, Τζέιμς, Κόβασιτς, Έντσο Φερνάντες (67′ Στέρλινγκ), Καντέ, Γκάλαχερ (67′ Ζοάο Φέλιξ), Κουκουρέγια (68′ Μούντρικ), Χάβερτς (77′ Μάουντ).

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ (81′ Νάτσο), Μιλιτάο, Αλάμπα (46′ Ρούντιγκερ), Καμαβινγκά, Κρόος (76′ Θεμπάγιος), Μόντριτς, Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (82′ Ασένσιο), Βινίσιους, Μπενζεμά (71′ Τσουαμενί).