Η Φέγενορντ υποδέχθηκε τη Ρόμα στο πρώτο παιχνίδι για τους «8» του Europa League θέλοντας παράλληλα εκδίκηση για την ήττα της στον περσινό τελικό του Conference League και με γκολ του Βίφερ στο 53ο λεπτό νίκησε με 1-0 και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους ημιτελικούς, με τους Ιταλούς όμως να είναι ζωντανοί και να ποντάρουν στην έδρα τους για την ανατροπή.

Οι Ιταλοί, οι οποίοι έχασαν στο 26′ τον Ντιμπάλα με τραυματισμό, θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 43′ αφού πήραν πέναλτι για χέρι του Βίφερ αλλά ο Πελεγκρίνι που ανέλαβε την εκτέλεση σημάδεψε το κάθετο δοκάρι.

Το πρώτο μέρος, επομένως, έκλεισε χωρίς γκολ, για να έρθει αυτό νωρίς στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 53′ με το σουτ του Βίφερ μετά τη σέντρα του Ιντρίσι από αριστερά. Έτσι έγινε το 1-0 για τη Φέγενορντ, με τη Ρόμα να χάνει αμέσως μετά και τον Άμπραχαμ με τραυματισμό, ενώ στο 63′ στάθηκε ξανά άτυχη αφού είχε και δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά σε κεφαλιά του Ιμπάνιες.

Όπως και να έχει, το 1-0 έμεινε ως το τέλος και ναι μεν δίνει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους Ολλανδούς, δεν είναι όμως αποτέλεσμα που δεν μπορούν να ανατρέψουν οι Ιταλοί στη ρεβάνς.