Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχει αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο μετά την πώληση της Τσέλσι λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, η δράση του όμως όσο ήταν ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας εξακολουθεί να απασχολεί τον διεθνή Τύπο αφού αποκαλύφθηκε μυστική χρηματοδότηση της ολλανδικής Φίτεσε.

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Φίτεσε ήταν εξαιρετικές στα χρόνια του Αμπράμοβιτς και υπήρχαν διάφορες υποψίες, αλλά οι δύο έρευνες που είχε κάνει η αστυνομία της Ολλανδίας δεν είχαν δείξει κάτι μεμπτό. Το δείχνουν, όμως, τώρα διάφορα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει από μία offshore ονόματι MeritServus με έδρα την Κύπρο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά τα έγγραφα, ο Ρώσος ολιγάρχης χρηματοδοτούσε μυστικά, αφού απαγορευόταν από την UEFA, τη Φίτεσε όσο ήταν ιδιοκτήτης της Τσέλσι, με την ολλανδική ομάδα να κερδίζει συνολικά 117 εκατ. ευρώ από αυτή την ιστορία.

Αν αυτό είχε γίνει γνωστό όσο ο Αμπράμοβιτς ήταν ιδιοκτήτης της Τσέλσι, θα υπήρχε τιμωρία από την UEFA αφού απαγορεύεται να ελέγχει το ίδιο πρόσωπο δύο ομάδες που μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.