Η Μπαρτσελόνα περνάει στην αντεπίθεση αναφορικά με την «υπόθεση Νεγκρέιρα» με τον πρόεδρό της Τζουάν Λαπόρτα να υποστηρίζει πως είναι έτοιμος να παλέψει για την τιμή του συλλόγου.

Έτσι, σύντομα αναμένεται να δημιουργηθεί πλατφόρμα ώστε τα μέλη-ιδιοκτήτες του συλλόγου, αλλά και οι οπαδοί της να στείλουν υλικό με δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες του ισπανικού ποδοσφαίρου που δυσφήμισαν τους «μπλαουγκράνα» ώστε να κινηθούν νομικά εναντίον τους.

Η «υπόθεση Νεγκρέιρα» βγήκε στο φως τη δημοσιότητας πρόσφατα όταν η ισπανική Εφορία ανακάλυψε πως η Μπαρτσελόνα πλήρωσε 7,2 εκατομμύρια ευρώ στον πρώην διαιτητή και αντιπρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, από το 2001 ως το 2018. Ο σύλλογος από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε πως η εταιρία του Νεγκρέιρα έστελνε αναφορές για τους διαιτητές και δεν τον πλήρωσε ποτέ για να εξαγοράσει διαιτητές όπως υποστήριξαν πολλά ΜΜΕ της Μαδρίτης που πρόσκεινται στη Ρεάλ Μαδρίτης ή και στον πρόεδρο της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, ο οποίος βρίσκεται σε «πόλεμο» με τον Λαπόρτα.

Τα τελευταία 24ωρα είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορές πως η Εφορία δεν έχει βρει αποδείξεις πως τα χρήματα που έλαβε ο Νεγκρέιρα δόθηκαν για να εξαγοραστούν διαιτητές, ενώ διέρρευσε πως βρέθηκαν αναφορές για διαιτητές και τη συμπεριφορά τους και τι θα έπρεπε να διορθώσουν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα στο πως διαμαρτύρονται.

Μετά από αυτό, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, ο Λαπόρτα άναψε το «πράσινο φως» στο νομικό τμήμα να αναλάβει δράση. Έγιναν πέντε μηνύσεις σε δημοσιογράφους για συκοφαντική δυσφήμιση και άλλες εννιά αναμένεται να ακολουθήσουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δημοσιογράφοι και ΜΜΕ που την… καταδίκασαν πως εξαγόρασε διαιτητές, χωρίς η υπόθεση να έχει φτάσει καν στα δικαστήρια, τώρα σβήνουν tweets και αναρτήσεις στα social media.