Σε επεισοδιακή αναμέτρηση για τα ημιτελικά του Indian Wells, η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε με 2-0 σετ από την Αρίνα Σαμπαλένκα (6-2, 6-3) και δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό της για δεύτερη συνεχόμενη παρουσία στον τελικό του διάσημου τουρνουά τένις που διεξάγεται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Το ματς άρχισε με περίπου 40 λεπτά καθυστέρηση εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων με το σύστημα Hawk-Eye και τα μικρόφωνα του γηπέδου, ενώ κάποιο πρόβλημα υπήρχε και με τις μπάλες. Οι δύο τενίστριες δυσαρεστήθηκαν με την αργοπορία καθώς έχασαν το ρυθμό τους και την συγκέντρωσή τους.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα, νούμερο δύο της παγκόσμιας κατάταξης της WTA και νικήτρια στο Grand Slam του Australian Open τον περασμένο Ιανουάριο, γρήγορα βρήκε τα πατήματά της και άνοιξε το πρώτο σετ με love game (40-0). Η Μαρία Σάκκαρη, νούμερο επτά στο ranking, απάντησε ισοφαρίζοντας, αλλά η συνέχεια άνηκε στην αντίπαλό της που ήταν ασταμάτητη.

Τα χτυπήματα ακριβείας διαδέχονταν το ένα το άλλο με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να μην έχει πάντοτε τις σωστές απαντήσεις. Αντιστάθηκε μέχρι το 3-2, αλλά έπειτα απλά η Σαμπαλένκα δεν είχε αντίπαλο στο court. Κυρίως γιατί σε αυτή την αναμέτρησή τους (στα προηγούμενα επτά ματς υπήρχε σχετική ισορροπία με 4-3 υπέρ της Σαμπαλένκα) η Λευκορωσίδα ήταν εντυπωσιακά αποτελεσματική στις επιστροφές της. Σε αυτές βασίστηκε για να φτάσει στο 6-2 και να πάρει το πρώτο σετ.

Το δεύτερο σετ άρχισε με παρόμοια εικόνα. Η Σαμπαλένκα ήταν κυριαρχική και προηγήθηκε πολύ γρήγορα με 2-0, αλλά η Σάκκαρη έκανε αμέσως break και μείωσε σε 2-1, δείχνοντας και πάλι το μαχητικό πνεύμα της, ενώ ακολούθως ισοφάρισε σε 2-2. Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια της στο φετινό Indian Wells, αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή. Η Σαμπαλένκα πήρε τρία διαδοχικά games και απέκτησε τα ηνία του ματς με 5-2. Η Σάκκαρη μείωσε σε 5-3, αλλά η Σαμπαλένκα δεν είχε κανένα πρόβλημα στο δικό της σερβίς κι έκλεισε τον αγώνα με 6-3 σε 83 λεπτά.

Η Σάκκαρη στον 27ο ημιτελικό της καριέρας της στο Tour γνώρισε την 20ή ήττα, τρίτη μέσα στο 2023 μετά το τουρνουά του Λιντς από την Πέτρα Μάρτιτς και εκείνη στο Ντουμπάι από την Τζέσικα Πεγκούλα. Η Σαμπαλένκα, πάλι, που έχει 17-1 ρεκόρ στη σεζόν, στον τελικό της Κυριακής (19/3) θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Ίγκα Σφιόντεκ-Ελένα Ριμπάκινα.