Με τον Ιωαννίδη να σκοράρει δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός πέρασε με 2-0 από την έδρα του Ατρόμητου και εκμεταλλευόμενος την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό ανέβηκε στην κορυφή με 61 βαθμούς, έναντι των 59 της Ένωσης και των 56 των Πειραιωτών, έχοντας τον τίτλο του φαβορί πλέον για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το οποίο για πρώτη φορά θα κριθεί στα πλέι οφ.

Το παιχνίδι άρχισε με το κλίμα να είναι περίεργο και η επιβεβαίωση ήρθε στο 10λεπτο, όταν οπαδοί των γηπεδούχων κινήθηκαν προς το μέρος που ήταν αυτοί των φιλοξενούμενων και ακολούθησαν φωτοβολίδες, αντικείμενα, δακρυγόνα από την αστυνομία και διακοπή… Μια διακοπή που δεν επηρέασε, πάντως, τους πράσινους, οι οποίοι στη συνέχεια ήλεγξαν την κατάσταση και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 31′ με το τετ α τετ του Μαντσίνι που νικήθηκε από τον Γιαννιώτη στο τετ α τετ και στην επαναφορά… κατάφερε να αστοχήσει.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε μεγάλη ευκαιρία και στο 43′ με τον Ιωαννίδη να σουτάρει από πολύ καλή θέση εντός περιοχής και τον Γιαννιώτη να αποκρούει, για να έρθουν τελικά τα γκολ στο β’ μέρος.

Με τα νέα από Νέα Φιλαδέλφεια για το προβάδισμα του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ να έχουν έρθει, ο Παναθηναϊκός ήξερε ότι με νίκη θα επέστρεφε στην κορυφή και το πρώτο βήμα έγινε στο 48′, όταν ο Ιωαννίδης με ατομική ενέργεια και δυνατό σουτ έγραψε το 0-1. Γκολ στο οποίο ο Έλληνας φορ έδωσε συνέχεια στο 62′ κερδίζοντας πέναλτι από τον Μαυρομμάτη και αναλαμβάνοντας και την εκτέλεση για το 0-2.

Και από εκεί και πέρα, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς διαχειρίστηκε όπως ήθελε το παιχνίδι, δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον αδιάφορο Ατρόμητο και μπαίνει στα πλέι οφ από την… pole position.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ, Γκονζάλεθ, Κούεν (79′ Φριντγιόνσον), Κλωναρίδης (71′ Ροτάριου), Αγκιμπού, Ρομπάιγ (71′ Τζοβάρας), Τζαβίδας (46′ Κιάρτανσον).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια (59′ Πούγγουρας), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (76′ Πούχατς), Κουρμπέλης, Ρούμπεν (76′ Τσόκαϊ), Μαντσίνι, Παλάσιος, Κλεϊνχέισλερ (68′ Τσέριν), Ιωαννίδης (76′ Bέρμπιτς).