Η Σαουδική Αραβία γιόρτασε στις 22 Φεβρουαρίου τη δεύτερη Ημέρα Ίδρυσής της με μεγαλειώδη γεγονότα σε όλες τις πόλεις της επικράτεια της χώρας καθώς συνεχίζονται τα δρώμενα όσο διαρκεί η 4ήμερη αργία.

Η Ημέρα Ίδρυσης, γιορτάζει την ίδρυση της χώρας από τον Ιμάμ Μοχάμεντ μπιν Σαούντ και ανακηρύχθηκε εθνική εορτή πέρυσι με βασιλικό διάταγμα του βασιλιά Σαλμάν.

Λόγω της μεγάλης σημασίας που έχει για τη χώρα, οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι δεν απουσιάζουν από τη μεγάλη γιορτή. Η μια μετά την άλλη, οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της Σαουδικής Αραβίας ανεβάζουν στα social media τους φωτογραφίες με τους παίκτες και τους προπονητές τους να φορούν παραδοσιακές ενδυμασίες για να γιορτάσουν με τους υπόλοιπους κατοίκους της χώρας.

Μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Δώνης. Ο έμπειρος Έλληνας προπονητής εργάζεται αυτή την περίοδο στην Αλ Φατέχ της Σαουδικής Αραβίας και βγήκε φωτογραφία φορώντας παραδοσιακή ενδυμασία και κρατώντας ένα παραδοσιακό σπαθί. Ακριβώς, δηλαδή, όπως έκανε πριν από μερικές ημέρες και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που αγωνίζεται στην Αλ Νασρ.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη τα πηγαίνει αρκετά καλά στο πρωτάθλημα, με δεδομένο πως δεν έχει το μεγάλο μπάτζετ που έχουν στη διάθεσή τους άλλα κλαμπ όπως η Αλ Ιτιχάντ, η Αλ Νασρ και η Αλ Χιλάλ. Η Αλ Φατέχ βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας με 28 πόντους σε 17 ματς και απέχει 13 βαθμούς από την πρωτοπόρο Αλ Ιτιχάντ. Επί του παρόντος η Αλ Φατέχ «τρέχει» σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.