Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης (2/2) στην εκπομπή «Ενώπιος Ενώπιω» του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 αναφέρθηκε στη χρήση των social media, αλλά και σε δύο μεγάλα επεισόδια που προκάλεσαν αντιδράσεις – τις τοποθετήσεις του για τα Harrods και το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Το διασκεδάζω. Για εμένα τα social media είναι για να πεις αυτά που πιστεύεις. Καμιά φορά σας τρολάρω ναι!», τόνισε στην αρχή και έπειτα πέρασε στην εξήγηση των προθέσεών του για τα δύο ζητήματα.

«Για τα Harrods ήταν άλλες οι προθέσεις μου από αυτές που κατάλαβε ο κόσμος. Είχα την ευκαιρία να πάω για πρώτη φορά στο Λονδίνο και να πάω στο Harrods και σκεφτόμουν, άμα χτιστεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα πόσες πολλές δουλειές μπορούν να προσφερθούν σε ανθρώπους που δεν έχουν δουλειά αυτή τη στιγμή; Και είναι ένας “μαγνήτης” για τον τουρισμό ειδικά το καλοκαίρι που έχουμε τόσους πολλούς τουρίστες. Θα ήταν μια καταπληκτική ιδέα άμα φτιάχναμε κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα και φυσικά “έφαγα ξύλο” αλλά δεν με πειράζει γιατί, όπως ξέρω, αυτό που μετράει στο τέλος της ημέρας είναι η πρόθεση που είχα».

«Δεν ήμουν ποτέ κατά του εμβολίου»

«Με το εμβόλιο δεν ήμουν ποτέ κατά», διευκρίνισε και συνέχισε: «Το έχω κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού. Εκεί που έγινε η παρεξήγηση ήταν όταν με ρώτησε ένας δημοσιογράφος για το εμβόλιο και έγινε παρεξήγηση με αυτό που απάντησα. “Αυτή τη στιγμή το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό και δεν μας έχει πει κανείς ότι πρέπει να το κάνουμε οπότε εγώ περιμένω μέχρι να μας δώσει το ΟΚ η ATP”. Επίσης, υπήρξαν κουβέντες πριν ξεκινήσει το εμβόλιο ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε αθλητές. Οπότε είχα μια ανησυχία πάνω σε αυτό γιατί δεν ήξερα τι αντίδραση θα προκαλέσει σε μένα».

Η σχέση του με τα social media

Έπειτα, αναφέρθηκε και στην σχέση του με τα social media, λέγοντας: «Δεν είναι υγιεινό να περνάς πολύ χρόνο στα social media και έχω καταλάβει εδώ και πολλά χρόνια ότι θα βρεις ανθρώπους μέσα εκεί οι οποίοι είτε ζηλεύουν είτε θέλουν κάτι κακό. Δεν θέλουν δηλαδή να προκαλέσουν κάτι θετικό ή να βγάλουν κάτι καλό προς τα έξω. Κάθονται όλη μέρα στα social media και την λένε στους υπόλοιπους. Για μένα τα social media είναι ένα μέρος στο οποίο μπορώ και περνάω καλά, έχω κάποιες συνδέσεις με ανθρώπους και το πιο σημαντικό είναι η επικοινωνία και το να μπορείς να πεις κάτι που μάλλον θα κάνει τον κόσμο καλύτερο».

Τα διαλείμματα για τουαλέτα, οι φιλίες στο τένις και τα… καραγκιοζιλίκια του Κύργιου

Ακολούθως μίλησε για τα bathroom breaks, τα διαλείμματα για να πηγαίνει στην τουαλέτα στη διάρκεια των αγώνων του για τα οποία του ασκήθηκε σκληρή κριτική τόσο από συναθλητές όσο από οπαδούς.

«Ήταν μία περίεργη στιγμή στην καριέρα μου αλλά και αστεία ταυτόχρονα γιατί ο κόσμος το πήρε σοβαρά. Κατάφερα και έδειξα στην ATP πώς τα επιτρέπει, δεν έκανα καμία παρανομία. Τους έστειλα και γράμμα και το συζήτησα και έκαναν έναν κανόνα που είναι σε βάση αυτή τη στιγμή. Πρόσφερα και έναν κανόνα στην ΑΤΡ. Ο λόγος που πήγαινα ήταν η υγρασία. Ιδρώνω πολύ όταν παίζω και ειδικά άμα κάνει ζέστη».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο εάν έχει δημιουργήσει φιλίας στο συγκεκριμένο άθλημα και κατά πόσο εύκολο είναι να τις διατηρήσει.

«Είχε φτιάξει μία ωραία φιλία με τον Ντόμινικ Τιμ, αλλά τραυματίστηκε τώρα. Όταν βρισκόμαστε περνάμε πολύ ωραία μαζί. Είναι πολύ φιλικός, μου αρέσει ο χαρακτήρας του και η προσωπικότητά του. Με τον (Νικ) Κύργιο τα χάλασε μόνος του, εγώ προσπαθούσα να παίξω τένις. Ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα και έκανε τα “καραγκιοζιλίκια” του», δήλωσε.