Η Μάντσεστερ Σίτι είχε νικήσει εντός έδρας με 6-3 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι του πρώτου γύρου της Premier League και προηγήθηκε και σε αυτό του δεύτερου με τον Γκρίλις, αλλά οι Κόκκινοι Διάβολοι έκαναν την ανατροπή με δύο γκολ των Φερνάντες και Ράσφορντ μέσα σε 4 λεπτά και επικράτησαν με 2-1, με αποτέλεσμα να πλησιάσουν στο -1 από την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία κινδυνεύει να μείνει στο -8 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ.

Το παιχνίδι δεν είχε και τον καλύτερο ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε πάντως να ανοίξει το σκορ αφού είχε ευκαιρίες με Ράσφορντ και Φερνάντες. Καμία από αυτές δεν έγινε γκολ, όμως, με τις δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0 να μην έχει αλλάξει.

Αυτό έγινε στο 60′, όταν ο Ντε Μπρόινε έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Γκρίλις με κεφαλιά έγραψε το 0-1, δίνοντας το προβάδισμα στη Σίτι. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν καλή για την ομάδα του Γκουαρδιόλα, η οποία δέχθηκε δύο γκολ μέσα σε 4 λεπτά και τελικά έχασε και το ματς…

Στο 78′ ο Φερνάντες πήρε την κάθετη πάσα και πλάσαρε σωστά για το 1-1, για να ακολουθήσει στο 82′ το 2-1 από τον Ράσφορντ με προβολή μετά το γύρισμα του Γκαρνάτσο. Έτσι, η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ πανηγύρισε 5η συνεχόμενη νίκη και πήγε στους 38 βαθμούς ενώ η Σίτι έμεινε στους 39 και κινδυνεύει, πλέον, να βρεθεί στο -8 από την Άρσεναλ που έχει 44 με ένα παιχνίδι λιγότερο.