Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας. Ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τα τέλη του Νοεμβρίου, ο 37χρονος Πορτογάλος επιθετικός είχε το δικαίωμα να υπογράψει με όποια ομάδα ήθελε και επέλεξε το μυθικό συμβόλαιο που του πρόσφερε η Αλ Νασρ.

«Ο μεγαλύτερος αθλητής του κόσμου υπογράφει και επίσημα», ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η ομάδα από τη Σαουδική Αραβία, που ήταν και η μόνη που ήθελε τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο «CR7» εδώ και ένα μήνα περίμενε κάποια πρόταση από ομάδα που θα έπαιζε στο UEFA Champions League και θα είχε τη δυνατότητα να διεκδικήσει τους σημαντικούς τίτλους, αλλά καμία από αυτές δεν τον ήθελε και έτσι αποφάσισε να μην παρατείνει άλλο την αναμονή της Αλ Νασρ και υπέγραψε μαζί τους.

Στο Instagram, η Αλ Νασρ ανέφερε: «Αυτό είναι κάτι παραπάνω από μια ιστορική στιγμή. Είναι μια μεταγραφή που θα εμπνεύσει το σύλλογο μας ώστε να πετύχει ακόμη περισσότερα και θα εμπνεύσει την λίγκα και το έθνος μας καθώς και τις επόμενες γενιές αγοριών και κοριτσιών να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους».

Το συμβόλαιο του Κριστιάνο Ρονάλντο αναμένεται να έχει διάρκεια για 2,5 χρόνια, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ενώ θα του αποφέρει συνολικά περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ, κάνοντας τον φυσικά τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνει και έσοδα από χορηγίες και άλλες συμφωνίες που έκανε με τη Σαουδική Αραβία. Το «καθαρό» ποσό που θα λάβει είναι 70 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για τις αθλητικές του υπηρεσίες. Το deal σαφώς και είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία του ομαδικού αθλητισμού, εφάμιλλο μ’ εκείνα των Κιλιάν Εμπαπέ με την Παρί Σεν Ζερμέν (683 εκατ. ευρώ) και του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα (555 εκατ. ευρώ).

Ο Ρονάλντο πέρασε με επιτυχία ιατρικά τεστ στη Μαδρίτη όπου βρισκόταν και υπέγραψε στην ισπανική πρωτεύουσα το συμβόλαιό του. Στο Ριάντ αναμένεται να ταξιδέψει την Κυριακή (1/1) ή το πρωί της Δευτέρας (2/1), προκειμένου να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του με τη νέα ομάδα του.

«Είμαι ενθουσιασμένος που αρχίζει αυτή η νέα πρόκληση σε αυτό το νέο πρωτάθλημα σε μια διαφορετική χώρα. Το όραμα με το οποίο λειτουργεί η Αλ Νασρ με εμπνέει» ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, λίγο μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας.