Το γεγονός ότι η Αργεντινή κατέκτησε το Μουντιάλ 2022 είχε ως αποτέλεσμα ένα μέρος του Τύπου να… ανακηρύξει τον Λιονέλ Μέσι καλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, «τίτλος» που έχει αποδοθεί εδώ και δεκαετίες στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, με τον Κάρλο Αντσελότι να ερωτάται για το θέμα και να μην αποφεύγει την απάντηση.

Ο Αργεντίνος της Παρί Σεν Ζερμέν προφανώς είναι ανάμεσα στους καλύτερους όλων των εποχών, είναι ένας από τους θρύλους του ποδοσφαίρου. Σε αυτή την κατηγορία, όμως, μπαίνει ως προπονητής και ο Ιταλός της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού έχει κατακτήσει 4 Champions League και παράλληλα είναι ο μοναδικός που έχει πάρει πρωτάθλημα σε Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και Αγγλία, δηλαδή, στα 4 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο λόγος του, επομένως, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και προφανώς αυτό σκέφτηκαν και οι δημοσιογράφοι που αποφάσισαν να τον ρωτήσουν αν ο Μέσι είναι, πλέον, στο ίδιο επίπεδο με τον Μαραντόνα και τον Πελέ ή αν τους ξεπέρασε κιόλας, για να λάβουν την εξής απάντηση…

«Δεν πρόκειται ποτέ να με ακούσετε να λέω ότι ο Μέσι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Είδα τον Κρόιφ να παίζει ποδόσφαιρο και μετά είδα τον Μαραντόνα, τον οποίο αντιμετώπισα κιόλας. Ποτέ δεν θα πω ότι ο Μέσι είναι ο καλύτερος».

Για το τυπικό της υπόθεσης, ο Αντσελότι έχει πει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι ο καλύτερος όλων ήταν ο Μαραντόνα.