Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, παρακολούθησε τον ημιτελικό του Μουντιάλ 2022 ανάμεσα στη Γαλλία και το Μαρόκο και παρά την ήττα της ομάδας του Ουαλίντ Ρεγκραγκί με σκορ 3-0, αποθέωσε την ανταγωνιστικότητά της και μίλησε με τα καλύτερα λόγια την πορεία της στη διοργάνωση.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής μεταξύ Αφρικανών ηγετών και της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, ο Τζο Μπάιντεν, φιλοξένησε στον Λευκό Οίκο ένα μικρό γκρουπ Αφρικανών ηγετών και μεταξύ τους τον πρωθυπουργό του Μαρόκου, Αζίζ Αχανούς.

«Ήταν μεγάλη μου τιμή να παρακολουθήσω το αποψινό ματς του Παγκοσμόυ Κυπέλλου μαζί με τον πρωθυπουργό Αχανούς από το Μαρόκο. Ανεξαρτήτως του ποια ομάδα υποστηρίζει ο καθένας, ήταν εντυπωσιακό που είδαμε όλοι μας πόσα κατάφερε να πετύχει αυτή η ομάδα», έγραψε ο Τζο Μπάιντεν σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter.

Με δεδομένο πως το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτό του 2026 διεξάγεται στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό, ο Τζο Μπάιντεν έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση της οποίας τα ματς «έσπασαν» ρεκόρ τηλεθέασης στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το ποδόσφαιρο γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη.

To Μαρόκο, η πρώτη εκπρόσωπος της Αφρικής που τερμάτισε πρώτη σε όμιλο και η πρώτη που έφτασε στα ημιτελικά, έγινε παράλληλα κι ένα σημείο αναφοράς για τους φιλάθλους του αραβικού κόσμου που ταυτίστηκαν με τα όσα πέτυχε το συγκρότημα του Ουαλίντ Ρεγκραγκί.

Το οποίο έχει ακόμη ένα παιχνίδι να δώσει στο πλαίσιο του Μουντιάλ 2022. Το Μαρόκο θα αναμετρηθεί το Σάββατο (17/12, 17:00) με την Κροατία στο ματς που θα κρίνει την 3η θέση. Οι Μαροκινοί, όπως είπε ο προπονητής τους μετά το ματς με τη Γαλλία, θα τα δώσουν όλα για να τερματίσουν τρίτοι σε μια πορεία που θα μείνει αξέχαστη, αφού ήταν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού.