Οι Μιλγουόκι Μπακς μετά το… ατύχημα κόντρα στους Χιούστον Ρόκετς (ήττα με 97-92) επέστρεψαν στις νίκες. Επιβλήθηκαν με 128-111 των πρωταθλητών Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς εντός έδρας στο «Fiserv Forum» και βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο NBA σε 20-7.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν για ακόμη μια φορά ο κορυφαίος της ομάδας του με 30 πόντους σε 30 λεπτά συμμετοχής (9/26 σουτ, 1/6 τρίποντα, 11/17 ελεύθερες βολές, 12 ριμπάουντ, πέντε ασίστ, ένα κλέψιμο κι ένα μπλοκ). Άξιοι συμπαραστάτες του οι Μπόμπι Πόρτις (25 π., 11 ριμπάουντ), Κρις Μίντλετον (20 π.) και Γκρέισον Άλεν (16 π. με 100% ευστοχία σε σουτ και βολές).

Οι Μιλγουόκι Μπακς άρχισαν νωθρά το ματς επιτρέποντας στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς να «τρέξουν» σερί 7-0. Πάλεψαν, όμως, και δεν άφησαν το ματς να τους ξεφύγει από νωρίς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε την ομάδα στην πλάτη του και πέτυχε επτά πόντους καθώς το σκορ ήταν 13-11 εναντίον τους σε 6′ και 47” να απομένει για την πρώτη περίοδο. Στα επόμενα λεπτά μπήκαν στο… χορό και οι Μπόμπι Πόρτις (οκτώ πόντοι), Μπρουκ Λόπεζ (επτά πόντοι) και Κρις Μίντλετον (επτά πόντοι) καθώς τα «ελάφια» πήγαν στο διάλειμμα μπροστά με 38-27 παίζοντας εξαιρετική άμυνα.

Η δεύτερη περίοδος άρχισε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να καλωσορίζει τον άλλοτε συμπαίκτη του Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο πίσω στο Μιλγουόκι με μια μεγαλοπρεπή τάπα. Παρόλο που οι Γουόριορς ήταν εύστοχοι από την περιφέρεια, οι Μπακς δεν έχασαν τον έλεγχο του αγώνα. Πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 64-52 και τον «Greek Freak» να έχει 16 πόντους στο ενεργητικό του κι ένα ιστορικό ρεκόρ. Στη διάρκεια του 12λεπτου πήρε στο… όνομά του την επίδοση με τα περισσότερα λεπτά που έχει παίξει ποτέ ένας παίκτης για τους Μιλγουόκι Μπακς – ξεπερνώντας 22.100′.

Ο Αντετοκούνμπο συνέχισε να βρίσκει τρόπους να σκοράρει παρόλο που δεν ήταν μια ιδιαίτερα εύστοχη βραδιά για εκείνον (είχε 7/20 σουτ λίγο μετά την έναρξη της 3ης περιόδου). Η ενέργεια, η αποφασιστικότητα και η επιθετικότητα με την οποία αμύνονταν οι Μπακς έβγαλαν τους πρωταθλητές εκτός ρυθμού. Κανείς από τους αστέρες τους δεν μπορούσε να τους ξαναβάλει στο ματς. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι κι άνοιξαν τη διαφορά ως το +21. Ο εκνευρισμός των Γουόριορς ήταν έκδηλος καθώς τιμωρήθηκαν με τέσσερις τεχνικές ποινές σε τρεις περιόδους (95-77). Κι όλα αυτά, ενώ οι Μπακς δεν είχαν τον βασικό γκαρντ τους και δεύτερο καλύτερο παίκτη τους, Τζρου Χόλιντεϊ.

Το ματς είχε, πλέον, κριθεί. Οπότε μπαίνοντας στην 4η περίοδο τα ερωτήματα ήταν με πόση διαφορά θα έληγε το ματς, πόσους πόντους θα έβαζε ο Αντετοκούνμπο προτού τον αποσύρει ο Μπουντενχόλζερ γιατί υπάρχουν κι άλλες «μάχες» μπροστά. Ο Γιάννης σταμάτησε στους 30 και μαζί με τους άλλους βασικούς δεν έπαιξε για πολύ. Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που σε δύο λεπτά έβαλε δύο πόντους και μοίρασε μια ασίστ.

Τα 12λεπτα: 38-27, 26-25, 31-25, 33-34.