Ο Άρης υποδέχεται το Λαύριο για την 8η αγωνιστική της Basket League και η ένταση δεν λείπει, με τη διαιτητή Βάσω Τσαρούχα να αποφασίζει τη διακοπή του αγώνα, ο οποίος ξανάρχισε ένα 10λεπτο μετά, λόγω «επίθεσης» που δέχθηκε από την εξέδρα, με την εκδοχή που έχει επικρατήσει να είναι ότι δέχθηκε φτύσιμο στο δεξί χέρι.

Τα νεύρα γενικά έκαναν την εμφάνισή τους από νωρίς στο παιχνίδι αφού στην πρώτη περίοδο η Τσαρούχα χρέωσε τον Άρη με time out ισχυριζμόμενη ότι οι παίκτες καθυστέρησαν να επιστρέψουν στο παρκέ και από εκεί και πέρα οι συχνές διακοπές δεν βοήθησαν ώστε να ηρεμήσει η ατμόσφαιρα.

Έτσι, η διαιτητής κατευθύνθηκε κάποια στιγμή προς τη γραμματεία όπου και υποστήριξε ότι δέχθηκε κάτι στο χέρι από την εξέδρα. Αρχικά μεταφέρθηκε ότι έκανε λόγο για αντικείμενο, αλλά στη συνέχεια ότι δέχθηκε φτύσιμο στο δεξί χέρι.

Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα ήταν οι διαιτητές να φύγουν για τα αποδυτήρια και να επιστρέψουν έπειτα από ένα 10λεπτο, ξεκαθαρίζοντας ότι σε περίπτωση που συμβεί κάτι παρόμοιο στη συνέχεια θα υπάρξει εκκένωση του γηπέδου.