Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, με δεδομένη και την απραξία των τελευταίων εβδομάδων, η ΑΕΚ νίκησε τη βελγική Σερένγκ με 2-0 σε φιλικό αγώνα στην Ολλανδία έχοντας για σκόρερ τους Αραούχο και Μήτογλου, ενώ ο Πάολο Φερνάντες έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα και ήταν καλός.

Η Ένωση είχε τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι της και στο πρωτάθλημα, γεγονός που ικανοποίησε τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος είδε την ομάδα του να δημιουργεί αρκετές φάσεις για γκολ στο πρώτο ημίχρονο και να πετυχαίνει τελικά δύο με τους Αραούχο (13′) και Μήτογλου (20′). Δύο γκολ στα οποία είχε συμμετοχή και ο Φερνάντες, με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο και προς το τέλος του ημιχρόνου να αποκτά και νεύρα λόγω ενός σκληρού μαρκαρίσματος του Αραούχο.

Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο ημίχρονο ο Αλμέιδα έκανε πολλές αλλαγές, με την Ένωση να έχει και πάλι κάποιες φάσεις για γκολ, χωρίς όμως να τις αξιοποιήσει. Ικανοποιημένος, επομένως, ο Αλμέιδα από όσα είδε από την ομάδα του, η οποία δείχνει ότι έχει αφομοιώσει καλά όσα ήθελε ο προπονητής της και παρουσίασε εικόνα ανάλογη με αυτή που έδειξε στον πρώτο γύρο της Super League.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Αθανασιάδης (46′ Στάνκοβιτς), Σιντιμπέ (65′ Παρράς), Μουκουντί (46′ Τζαβέλλας, 65′ Ντάικο), Μήτογλου, Ρότα (65′ Ραντόνια), Γιόνσον (65′ Μουστακόπουλος), Φράνσον, Μάνταλος, Πάολο Φερνάντες (65′ Κοσίδης), Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία (46′ Φαν Βέερτ)